Νέο Audi AI:ME Concept [video]

Νέο Audi AI:ME Concept [video]

Ηλεκτροκίνητο και αυτόνομο πρωτότυπο που μας προετοιμάζει για το μικρομεσαίο του μέλλοντος.

Η Audi παρουσιάζει στην Έκθεση Σαγκάης το πολυαναμενόμενο Al:ME Concept, το όραμα των σχεδιαστών της για το αυτοκίνητο που θα κυκλοφορεί στις πόλεις του μέλλοντος. Το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο εξοπλίζεται με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, ενώ συνδυάζει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις με ένα ευρύχωρο και φουτουριστικό εσωτερικό περιβάλλον.

Από πλευράς διαστάσεων, το Al:ME έχει μήκος 4,30 μέτρα, πλάτος 1,90 μέτρα και ύψος 1,52 μέτρα οι οποίες το τοποθετούν κοντά στα σημερινά μικρομεσαία hatchback. Χάρη στην ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα, το μεταξόνιο είναι 2,77 μέτρα προσφέροντας εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων. Ο ηλεκτροκινητήρας 125 kW (170 PS) κινεί τον πίσω άξονα και παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία 65 kWh. Σύμφωνα με την Audi, ένα όχημα που προορίζεται για χρήση στην πόλη δεν χρειάζεται περισσότερη ισχύ καθώς το εύρος ταχυτήτων στις οποίες κινείται είναι 20-70 km/h.

Audi Al:ME Concept

Σχεδιαστικά, το μοντέλο χαρακτηρίζεται από τις αναλογίες ενός όγκου, τις έντονες πτυχώσεις στο αμάξωμα και τα προηγμένα φωτιστικά σώματα. Στο εμπρός μέρος η γρίλια Singleframe έχει πλέον ανάγλυφη μορφή με μια μικρή εισαγωγή αέρα πάνω από το φωτιζόμενο λογότυπο της Audi και δύο πλευρικές εσοχές στον προφυλακτήρα.

Στο προφίλ, τα φουσκωμένα φτερά καλύπτουν τις ζάντες 23" ενώ τα παράθυρα έχουν μια τσάκιση προς τα έξω, ως συνέχεια των νεύρων του καπό. Οι πόρτες ανοίγουν αντικρυστά δημιουργώντας ένα μεγάλο άνοιγμα. Στο πίσω μέρος, τα φώτα είναι ενσωματωμένα στο παρμπρίζ που ακολουθεί τις κλίσεις της ουράς, ενώ ξεχωρίζουν οι μεγάλες εσοχές στον προφυλακτήρα και η αεροτομή οροφής.

Όταν το μοντέλο βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργία, τα φωτιστικά σώματα LED που είναι ορατά από όλες τις πλευρές και οι προτζέκτορες micro matrix επικοινωνούν με το περιβάλλον προβάλλοντας γραφικά στο δρόμο ή στους τοίχους περιμετρικά του οχήματος.

Audi

Στην φουτουριστική καμπίνα κυριαρχούν οι επενδύσεις από ύφασμα και ξύλο δίνοντας μια αίσθηση από εσωτερικό πολυτελούς κατοικίας σε συνδυασμό με τα καθίσματα-πολυθρόνες και την πέργκολα στην οροφή. Για πρώτη φορά σε εσωτερικού αυτοκινήτου τοποθετήθηκε πραγματική βλάστηση που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πιο άνετα και πιο κοντά στη φύση ενώ κυκλοφορούν στην πόλη. Το πρωτότυπο σχεδιάστηκε αρχικά ως διθέσιο, με τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 4 επιβάτες σε μικρότερες αποστάσεις χάρη στον μικρό καναπέ.

Όταν το όχημα τεθεί σε αυτόνομη λειτουργία, το τιμόνι αναδιπλώνεται και οι δύο επιβάτες μπορούν να χαλαρώσουν στα αναπαυτικά καθίσματα, να απολαύσουν ένα ρόφημα μέσα από τα μαγνητικά ποτήρια ή ένα γεύμα μέσα από τα ειδικά πιάτα. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες δημιουργούν μια φωτεινή ατμόσφαιρα αλλά μπορούν να σκουρύνουν κατά βούληση μέσω τεχνολογίας electro-chromatic control.

Audi

Εκτός από τις επιφάνειες αφής από το υλικό Corian που βρίσκονται στις πόρτες, ο χειρισμός των λειτουργιών του οχήματος γίνεται μέσω φωνητικών εντολών ή παρακολούθησης των ματιών. Κάτω από το μεγάλο παρμπρίζ υπάρχει μια τρισδιάστατη οθόνη OLED που παρουσιάζει πληροφορίες όπως το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

Επιπλέον, οι επιβάτες μέσω γυαλιών εικονικής πραγματικότητας μπορούν να σερφάρουν στο διαδίκτυο, να δουν ταινίες ή να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια. Τέλος, το ηχοσύστημα εξουδετερώνει κάθε εξωτερικό θόρυβο επιτρέποντας διαλογισμό ή ακρόαση μουσικής σε υψηλή ποιότητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube