Νέο Acura Type S Concept [video]

Νέο Acura Type S Concept [video]

Μια σχεδιαστική μελέτη που μας προετοιμάζει για το Acura TLX δεύτερης γενιάς.

Η Acura παρουσίασε το νέο της πρωτότυπο Type S με το οποίο μας προετοιμάζει για τη δεύτερη γενιά του TLX. Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε την επιστροφή των σπορ εκδόσεων με το πρόθεμα Type S στη γκάμα της που χρησιμοποιούνταν από το 2001 μέχρι το 2008.

Το Type S που σχεδιάστηκε στο Acura Design Studio της California, ενσωματώνει τη φιλοσοφία Precision Crafted Performance που ξεκίνησε με το πρόσφατο Acura NSX από το οποίο δανείζεται και αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία.

acura

Το πρωτότυπο που θα κάνει πρεμιέρα κατά τη διάρκεια του Monterey Car Week έχει δυναμικό σχεδιασμό με τη σιλουέτα να παραπέμπει σε δίθυρο coupe παρόλο που έχει τέσσερις πόρτες. Η character line στο προφίλ έχει έντονη κλίση και σκεπάζει τα φουσκωμένα φτερά που χαρίζουν στο σεντάν ένα μυώδες look.

Στο εμπρός μέρος βλέπουμε τη νέα πεντάγωνη γρίλια της Acura όπως και τα φωτιστικά σώματα νέας γενιάς με τέσσερα στοιχεία Jewel Eye LED και φώτα ημέρας Chicane εμπρός και πίσω. Οι μεγάλες εσοχές στον προφυλακτήρα πλαισιώνονται από σφυρήλατο ανθρακόνημα που εκτείνεται στο εμπρός σπλίτερ ενώ το ίδιο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί στην πίσω αερτομή. Τέλος, οι μοναδικές πεντάκτινες ζάντες 21" φορούν ελαστικά επιδόσεων και κρύβουν πίσω τους αεριζόμενους δίσκους με τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Acura θα κυκλοφορήσει το νέο TLX Type S αλλά και ένα ακόμη σπορ μοντέλο που θα προστεθεί στη γκάμα της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube