Νέες πληροφορίες για το Toyota Yaris Hybrid-R των 420 ίππων

Νέες πληροφορίες για το Toyota Yaris Hybrid-R των 420 ίππων

Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για το Yaris Hybrid-R, λίγο πριν από την πρεμιέρα του στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης.

Με σχεδιαστικές επιρροές από το TS030 Hybrid, το Yaris Hybrid-R χρησιμοποιεί έναν τούρμπο 1.600άρη κινητήρα εξελιγμένο από την Toyota Motorsport που αποδίδει 300 PS.

Ο βενζινοκινητήρας αυτός κινεί τους εμπρός τροχούς, ενώ δύο ηλεκτρομοτέρ των 60 PS έκαστο, κινούν τους πίσω. Ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει στο πρωτότυπο Yaris Hybrid-R να αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 420 ίππων.

Στη διαμόρφωση δρόμου, οι ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 40 PS και παρέχουν κίνηση μέχρι δέκα δευτερόλεπτα. Όταν επιλέγεται η ρύθμιση πίστας, τα ηλεκτρικά μοτέρ εξαντλούν την μέγιστη ισχύ των 60 PS για μέχρι πέντε δευτερόλεπτα.

Κατά το φρενάρισμα, οι ηλεκτροκινητήρες λειτουργούν ως γεννήτριες και αποθηκεύουν την ενέργεια σε έναν υπέρ-πυκνωτή. Όπως σημειώνει η Toyota, ένας υπέρ-πυκνωτής είναι ελαφρύτερος και παρέχει ταχύτερη φόρτιση/εκφόρτιση ισχύος σε σχέση με μια κλασική μπαταρία νικελίου μετάλλου υδριδίου (NiMh).

Το Yaris Hybrid-R είναι εξοπλισμένο και με έναν τρίτο ηλεκτροκινητήρα που λειτουργεί ως γεννήτρια και είναι τοποθετημένος μεταξύ του θερμικού μοτέρ και του 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου. Βοηθά δε στην επαναφόρτιση του υπέρ-πυκνωτή κατά την επιβράδυνση και τροφοδοτεί απευθείας τους πίσω ηλεκτροκινητήρες κατά την επιτάχυνση.

[Πηγή Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube