Νέα σχεδιαστική γλώσσα για την Opel [video]

Νέα σχεδιαστική γλώσσα για την Opel [video]

Το νέο πρωτότυπο GT X Experimental μας προϊδεάζει για την εμφάνιση των μελλοντικών μοντέλων της Opel.

Με στόχο να σηματοδοτήσει την ένταξη της Opel πριν ακριβώς ένα χρόνο στο Groupe PSA, το νέο πρωτότυπο GT X Experimental μας δίνει μια μικρή γεύση από την μελλοντική σχεδιαστική κατεύθυνση της γερμανικής εταιρείας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα αποκαλυφθεί πλήρως προς το τέλη του έτους.

«Είναι απαραίτητο να ακολουθούμε αυστηρά τις αξίες της μάρκας μας σε όλα όσα κάνουμε. Αυτό ισχύει από την αρχική ιδέα μέχρι την εξέλιξη και υλοποίηση νέων οχημάτων και είναι βασικό στοιχείο του σχεδίου μας PACE!. Η ταυτότητα της μάρκας είναι το μέλλον μας» δήλωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller. «Γι’ αυτό ανέθεσα στις ομάδες σχεδίασης και μηχανολογίας την αποστολή να αποτυπώσουν αυτές τις αξίες σε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο. Έτσι δημιουργήθηκε το Opel GT X Experimental, το οποίο θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του πριν από το τέλος της  χρονιάς.»

Michael Lohscheller, Opel GT X Experimental 2018

Το Opel GT X Experimental δίνει μία πρώτη εικόνα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά των μοντέλων Opel μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020, ενώ είναι το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί το νέο πρόσωπο της γερμανικής εταιρείας. Το νέο brand concept ακολουθεί τη νέα “Πυξίδα της Opel” (Opel Compass), που διαμορφώνει με ξεχωριστό τρόπο την εμπρός σχεδίαση των μελλοντικών μοντέλων. Το κύριο χαρακτηριστικό της πυξίδας είναι δύο εμφανείς άξονες που τέμνουν το έμβλημα της μάρκας. Από τη μία είναι η χαρακτηριστική κεντρική ακμή στο καπό και από την άλλη, τα φώτα ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ ως στοιχείο ταυτότητας. Το θρυλικό “Blitz” εννοείται ότι αποτελεί το κεντρικό σημείο προσοχής της σχεδίασης.

Οι προβολείς, τα φώτα ημέρας, οι κάμερες και οι αισθητήρες των συστημάτων υποστήριξης, μαζί με το Blitz πλαισιώνονται από ένα μοναδικό στιλιστικό στοιχείο, που θυμίζει ζελατίνα κράνους μοτοσικλέτας και γι’ αυτό ονομάζεται “Vizor”. Το Opel “Vizor” κάνει το ντεμπούτο του στο GT X Experimental και θα δώσει στα μελλοντικά μοντέλα Opel ένα νέο, χαρακτηριστικό, τολμηρό και πιο καθαρό εμπρός μέρος.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube