Νέα Mercedes-Benz Coupé SUV

Νέα Mercedes-Benz Coupé SUV

Η Mercedes-Benz παρουσίασε επίσημα το Coupé SUV και αντίπαλο της BMW X6 στο Beijing Motor Show.

Το πρωτότυπο Coupé SUV προλογίζει το αυτοκίνητο με το οποίο η Mercedes-Benz θα αντιπαρατεθεί με την BMW X6.

Το Coupe SUV που περιγράφεται από τη Στουτγάρδη «κουπέ στην όψη, SUV στις προθέσεις», αποτελεί και αυτό μέρος του προγράμματος μοντέλων που θα φέρουν τη γερμανική εταιρεία, όπως διατείνεται, στην κορυφή των πωλήσεων στις premium μάρκες μέχρι το 2020 –σσ. αυτή τη στιγμή τρίτη πίσω από την BMW και την Audi.

Το νέο Mercedes-Benz Coupé SUV έχει πολύ χαμηλή οροφή, κάτι που δίνει ύψος στο αυτοκίνητο μόλις 1,75 m και προσθέτει στην επιθετική όψη του, με το λόγο μήκους/πλάτους πέντε προς δύο μέτρα. Αναμενόμενα για πρωτότυπο, το Coupe SUV πατά σε θηριώδεις ζάντες 22 ιντσών που φορούν λάστιχα 305/45.

Η όψη του Mercedes-Benz Coupé SUV έχει πολλές ομοιότητες με αυτή της BMW X6, με το χρώμα του αυτοκινήτου να είναι Alu Beam, αναφορά στα Silver Arrows των δεκαετιών του ’30 και του ’50. Τα εμπρός φανάρια υλοποιούνται από πολλαπλές σειρές λυχνιών LED. Όσον αφορά τη μετάδοση, αυτή είναι στους τέσσερις τροχούς με σύστημα 4MATIC  που συνδυάζεται με 9άρι αυτόματο σασμάν με κλείδωμα του μετατροπέα ροπής.

Ο κινητήρας που υποστηρίζει την κίνηση του αυτοκινήτου και που συνδυάζεται με τα παραπάνω είναι ένα 3λιτρος διτούρμπινος V6 με μέγιστη ισχύ 333 PS στις 5.500 rpm και μέγιστη ροπή 48,9 kgm στις 1.400-4.000 rpm. Στην ανάρτηση χρησιμοποιούνται διπλά ψαλίδια εμπρός με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ τα αμορτισέρ είναι ρυθμιζόμενα και υπάρχει Active Curve System που προέρχεται από την S-Class Coupé.

Για την ώρα, η Mercedes-Benz λέει ότι το πρωτότυπο Coupé SUV αποτελεί μόνο μια σπουδή και ότι προγραμματίζει να λανσάρει το μοντέλο παραγωγής μέχρι το τέλος του 2015.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube