Νέα BMW X5 eDrive, υβριδική και επαναφορτιζόμενη

Νέα BMW X5 eDrive, υβριδική και επαναφορτιζόμενη

Η BMW ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά μια υβριδική επαναφορτιζόμενη έκδοση της X5.

Την πρωτότυπη υβριδική και επαναφορτιζόμενη X5 την είχαμε γνωρίσει ως BMW Concept X5 eDrive, με επίσημο ντεμπούτο στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ 2013) τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το πρωτότυπο φορά ένα 4κύλινδρο μοτέρ βενζίνης TwinPower Turbo, ένα ηλεκτροκινητήρα και το σύστημα τετρακίνησης xDrive. Λεπτομερείς προδιαγραφές μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα η BMW, περιοριζόμενη στη δήλωση ότι το θερμικό και το ηλεκτρικό μοτέρ θα μπορούν να λειτουργούν σε σύνδυασμο για την επίτευξη της μάξιμουμ απόδοσης.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η BMW X5 eDrive μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα, ενώ χρειάζεται περίπου 3,8 lt βενζίνης για κάθε 100 km. Η απόσταση που μπορεί να διανύσει η BMW X5 eDrive με αμιγώς ηλεκτρονική ενέργεια φτάνει τα 30 km.   

H BMW απέφυγε να προσδιορίσει πότε και υπό ποια ονομασία θα λανσάρει την επαναφορτιζόμενη υβριδική X5, αλλά το πιθανότερο είναι αυτό να γίνει πριν από την εκπνοή του 2014 και υπό την υφιστάμενη ονομασία X5 eDrive.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube