Νέα BMW Grand Lusso Coupé Pininfarina

Νέα BMW Grand Lusso Coupé Pininfarina

Προϊόν της πρώτης συνεργασίας BMW και Pininfarina, το πρωτότυπο κουπέ με κινητήρα V12 θα αποκαλυφθεί στην έκθεση Concorso D’ Eleganza Villa d’ Este 2013.

Σχεδιασμένo σε συνεργασία με την ιταλική σχεδιαστική φίρμα Pinifarina, το κουπέ πλασάρεται ως «η ενσάρκωση της καθαρής κομψότητας». Αποτελεί τη συνέχεια του σχεδιαστικού θέματος που είδαμε πέρσι στην ξεχωριστή Zagato Coupé.

Το πρωτότυπο κινεί ένας V12 τοποθετημένος μπροστά. Πιθανότατα πρόκειται για τον 6λιτρο με δύο τούρμπο που γνωρίζουμε από τη Σειρά 7. Αποδίδει 550 ίππους και 76,2 kgm ροπής και θα δίνει στο νέο κουπέ γρήγορες και άνετες επιδόσεις.

Το νέο κουπέ έχει τυπικές αναλογίες BMW, με κοντούς προβόλους εμπρός και πίσω, μακρύ καπό και μεγάλο μεταξόνιο.

Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα άλλες πληροφορίες για τις προδιαγραφές και τον εξοπλισμό του πρωτοτύπου. Ούτε φωτογραφία του εσωτερικού του. Η BMW πάντως λέει ότι το εσωτερικό του κουπέ δείχνει τον «επιτυχημένο συνδυασμό της σύγχρονης κομψότητας με την πολυτέλεια».

Το πρωτότυπο BMW Gran Lusso Coupé Pininfarina μπορεί να αποτελέσει τη σχεδιαστική βάση για μια νέα BMW Σειρά 8, μοντέλο του οποίου η παραγωγή σταμάτησε το 1999.

Η Σειρά 8 ήταν επίσης ένα κουπέ με τον κινητήρα μπροστά και την κίνηση πίσω, και προσφερόταν και αυτή με κινητήρα V12. Οι ανταγωνιστές της εκείνη την εποχή ήταν μεγάλα GT όπως η Porsche 928.

Η πλήρης αποκάλυψη της BMW Grand Lusso Coupé Pininfarina θα γίνει στις 24 Μαϊου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube