NAIAS 2019: Infiniti QX Inspiration, πρώτες εικόνες

NAIAS 2019: Infiniti QX Inspiration, πρώτες εικόνες

Το QX Inspiration είναι ένα κόμπακτ SUV με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Μια έκδοση παραγωγής φαίνεται ότι βρίσκεται σε φάση εξέλιξης.

Η Infiniti προετοιμάζει με τη σειρά της τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Ο πολυτελής βραχίονας της Nissan θα προσφέρει το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο του στο εγγύς μέλλον. Κάτι που επιβεβαιώνεται με την παρουσίαση του πρωτοτύπου QX Inspiration. Προς το παρόν, η εταιρεία δημοσίευσε μόνο δύο φωτογραφίες, ως προεπισκόπηση πριν από το ντεμπούτο του αυτοκινήτου στο North American International Auto Show, στο Detroit, στις 14 Ιανουαρίου.

Το QX Inspiration έχει τη μορφή crossover, με διαστάσεις που φαίνονται να το κατατάσσουν στην κόμπακτ κατηγορία. Ως εκ τούτου, η πιθανή έκδοση παραγωγής ξεκινά τον εξηλεκτρισμό από το κάτω μέρος της γκάμας που είναι και το δημοφιλέστερο στις παγκόσμιες αγορές. Σύμφωνα με τα λόγια του κατασκευαστή, αυτό το πρωτότυπο εγκαινιάζει «μια νέα εποχή» για το σχεδιασμό της φίρμας.

Infiniti QX Inspiration

Βέβαια, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι εμείς δεν βλέπουμε κάποια τρομερή ρήξη με τα σχεδιαστικά ειωθότα της φίρμας, με τη σιλουέτα του QX Inspiration, όπως και στην υπόλοιπη γκάμα, να αποτελεί ένα οικείο σύνολο από καμπύλες. Ωστόσο, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε δύο καινοτομίες: Την πλευρική κρυστάλλινη επιφάνεια που αποτελεί προέκταση του παρμπρίζ και το «νεύρο» στις πόρτες, μια ενδιαφέρουσα πτύχωση που ελαφραίνει το πλευρικό, μεγάλο εμβαδό της λαμαρίνας. Δεδομένου ότι πρόκειται για ηλεκτρικό μοντέλο, το QX φορά κλειστή μάσκα, με το «στόμα» της να ενσωματώνει εκλεπτυσμένες νικέλινες διακοσμήσεις.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου εξακολουθεί να αποτελεί μυστικό, αλλά η Infiniti λέει ότι φτιάχτηκε «στο χέρι, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους και μια επιλογή υλικών εμπνευσμένων από την ιαπωνική λεπτότητα και αισθησιασμό». Τεχνικές πληροφορίες δεν δόθηκαν για το QX Inspiration.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube