Μονοθέσιο… Volvo XC90 [teaser video]

Μονοθέσιο… Volvo XC90 [teaser video]

Οι Σουηδοί έρχονται στο μεγαλύτερο κινεζικό Σαλόνι Αυτοκινήτου με ό,τι πιο μουρλό θα μπορούσε να γεννήσει η υφιστάμενη γκάμα τους: Ένα XC90 με κάθισμα μόνο για τον οδηγό.

H Volvo δεν έρχεται στο Auto Shanghai με άδεια χέρια. Επιπλέον του πολυτελούς XC90 Excellence, θα παρουσιάσει στο μεγάλο ασιατικό Σαλόνι Αυτοκινήτου ένα… μονοθέσιο πρωτότυπο SUV. Ναι, καλά καταλάβατε, το αυτοκίνητο θα έχει μόνο θέση για τον οδηγό.   

Στη Σαγκάη, είναι προφανές, ότι η Volvo παίζει το χαρτί των κορυφαίων εκδόσεων και της πολυτέλειας. Εδώ και λίγες ημέρες ο Σουηδός κατασκευαστής λανσάρισε μια ιδιαιτέρως πολυτελή έκδοση του XC90. Αλλά όπως είπαμε αυτή δεν θα είναι η μόνη που θα βρίσκεται στο σταντ της στη Σαγκάη. Η Volvo στην πλατφόρμα της στο Youtube αποκάλυψε πως θα έχει για μεγάλη ατραξιόν ένα premium concept, χωρίς καθίσματα για επιβάτες, που θα βασίζεται αι αυτό στην πλατφόρμα του XC90 και θα έχει θέση μόνο για τον οδηγό.   

Οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το περίεργο πρωτότυπο παραμένουν προς το παρόν περιορισμένες. Οπότε για τα πλήρη στοιχεία του το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα 20 Απριλίου, οπότε και το Σαλόνι ανοίγει τις πύλες του για τους δημοσιογράφους. Στο video όμως που προλογίζει το πρωτότυπο, ο Thomas Ingenlath, αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Volvo, προλέγει ότι «η εμπρός θέση που προορίζεται για το συνοδηγό καταργήθηκε για να δημιουργηθεί χώρος για μια κονσόλα σαλονιού που θα επαναπροσδιορίσει την πολυτέλεια ενός υψηλότατου επιπέδου».

Όλα αυτά βέβαια έχουν μια αρκετά αφηρημένη ακολουθία: Η εταιρεία θέλει με αυτό το προϊόν να προσφέρει «μια ριζοσπαστική ιδέα που θα επιτρέψει να φτάσουμε σε τέτοιο βαθμό μοντέρνας πολυτέλειας που δεν υπήρξε ποτέ όμοιός του». Ας είμαστε υπομονετικοί. Το Auto Shanghai 2015 δεν απέχει ούτε 48 ώρες.

[Πηγή Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube