Mitsubishi Concept AR: To MPV του μέλλοντος

Mitsubishi Concept AR: To MPV του μέλλοντος

Πρεμιέρα στις Βρυξέλλες - Συνδυάζει σπορτίφ χαρακτήρα και χώρους

Κάπως έτσι θα είναι τα συμπαγή MPV στο μέλλον, ή τουλάχιστον κάπως έτσι τα οραματίζεται η Mitsubishi.

Το Concept AR συνδυάζει χώρους και σπορτίφ συμπεριφορά και για την κίνησή του χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα Belt Start Generator που περιλαμβάνει έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο MIVEC κινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.100 κ.εκ., έναν ηλεκτροκινητήρα, την μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και έναν αερόψυκτο μετασχηματιστή DC-DC.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 48B που τοποθετείται πίσω και ο αερόψυκτος μετασχηματιστής DC-DC συνεργάζονται για άμεση επανεκκίνηση του κινητήρα μετά από idle-stop (αυτόματο σβήσιμο του κινητήρα) αλλά και για να ενισχύσουν τη ροπή κατά την επιτάχυνση. Ο ηλεκτροκινητήρας χρησιμοποιείται για την ανάκτηση κινητικής ενέργειας κατά τη διάρκεια αναγεννητικής πέδησης και για τη λειτουργία του συμπιεστή A/C όταν ο κινητήρας σβήνει. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομείται περισσότερο καύσιμο.

Πέρα από το στιλ και το ευέλικτο σύστημα καθισμάτων του, υιοθετεί πλείστες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας της Mitsubishi, που βασίζονται σε συστήματα πληροφορικής επόμενης γενιάς.
Έτσι έχουμε για παράδειγμα σύστημα ανίχνευσης κινδύνου το οποίο ενεργοποιεί τις αντίστοιχες λειτουργίες ασφάλειας και ένα σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης βλάβης ή δυσλειτουργίας που προειδοποιεί τον οδηγό για τις απαιτούμενες επισκευές ή άλλες εργασίες συντήρησης.

Η καμπίνα προσφέρει τρεις διαφορετικές διατάξεις καθισμάτων που παρέχουν ευρυχωρία για έξι ή τέσσερις επιβάτες με μεγάλο χώρο αποσκευών ή ένα τεράστιο κοινό χώρο για τους επιβάτες της 2ης και 3ης σειράς όταν τα καθίσματα ρυθμίζονται σε αντικριστή διάταξη. Ο επιβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Η/Υ τύπου ταμπλέτας από τη θήκη της στο πλάι της καμπίνας και να συνδεθεί με τον έξω κόσμο μέσω internet ή να ελέγξει τα email του και άλλες προσωπικές πληροφορίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube