Το MINI Vision Urbanaut περνάει από το ψηφιακό σχέδιο στον πραγματικό κόσμο

Το MINI Vision Urbanaut περνάει από το ψηφιακό σχέδιο στον πραγματικό κόσμο

Την 1η Ιουλίου θα κάνει το ντεμπούτο του το αυτοκίνητο που ξεκίνησε σαν μια σπουδή στην οθόνη του υπολογιστή.

Εάν νομίζετε πως ζείτε ένα...  déjà vu, δεν πλανάστε. Το ΜΙΝΙ Vision Urbanaut παρουσιάζεται για δεύτερη φορά καθώς η ιδέα εισήχθη αρχικά τον περασμένο Νοέμβριο ως ψηφιακή δημιουργία μόνο, έχει πλέον μετατραπεί σε φυσικό όχημα, το οποίο θα γιορτάσει το ντεμπούτο του την 1η Ιουλίου.

Η φυσική εκδοχή αντικατοπτρίζει απόλυτα τα σχέδια που έχουμε δει καθώς το Vision Urbanaut είναι ένα φουτουριστικό αυτοκίνητο που έχει μια ενιαία συρόμενη πόρτα και μια εκτεταμένη γυάλινη οροφή. Οι σχεδιαστές έδωσαν επίσης το μοντέλο με τους φωτιζόμενους τροχούς, μινιμαλιστικές προσεγγίσεις και ένα παρμπρίζ που μπορούν να ανυψωθούν όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

Ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι σίγουρα ενδιαφέρων, η ιδέα αφορά το εσωτερικό και την «έξυπνη χρήση χώρου». Μοιάζει περισσότερο με σαλόνι hipster παρά με εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η καμπίνα διαθέτει περιστρεφόμενο κάθισμα οδηγού, μινιμαλιστικό κάθισμα συνοδηγού και ταμπλό που χαμηλώνει για να μετατραπεί σε ανάκλιντρο.

Το εσωτερικό δεν διαθέτει δέρμα και χρώμιο, και αυτό είναι δυστυχώς ένα σημάδι των πραγμάτων που θα έρθουν καθώς η MINI είπε ότι αυτή η προσέγγιση θα επικρατήσει στην επόμενη γενιά οχημάτων.

Αντ 'αυτού, το εσωτερικό περιλαμβάνει ανανεώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως υφάσματα από ανακυκλωμένο μαλλί, πολυεστέρα και Tencel. Επίσης για πρώτη φορά συναντάμε φελλό στο τιμόνι και τμήματα του δαπέδου.

μινι

Όπως και προηγουμένως, η ιδέα διαθέτει τις λεγόμενες "στιγμές MINI", γνωστές ως Chill, Wanderlust και Vibe.

Chil - η καμπίνα μετατρέπεται σε ησυχαστήριο για χαλάρωση ή εργασία με πλήρη συγκέντρωση. Οι πίσω θέσεις γίνονται άνετος καναπές, η λωρίδα που τις σκεπάζει προβάλει εικόνες από ένα τροπικό δάσος ενώ παίζει μουσική με ήχους της φύσης. Η κυκλική οθόνη μετατρέπεται σε λάμπα ενώ στο εξωτερικό τα φώτα και οι τροχοί αποκτούν εμφάνιση που παραπέμπει σε φύλλωμα δέντρων.

Wanderlust - η μόνη λειτουργία στην οποία το MINI Vision Urbanaut βρίσκεται σε κίνηση - είτε με τον οδηγό να έχει τον έλεγχο είτε με αυτόνομη λειτουργία. Όλες οι θέσεις περιστρέφονται προς την κατεύθυνση που ταξιδεύει το όχημα ώστε οι επιβάτες να βλέπουν από το παρμπρίζ. Η κυκλική οθόνη δείχνει γραφικά εμπνευσμένα από τουριστικά πόστερ της δεκαετίας του '50 ενώ προβάλλονται πληροφορίες για τη διαδρομή, τον προορισμό και αξιοθέατα που μπορεί να βρίσκονται κοντά. Όταν ο οδηγός θέλει να πάρει τον έλεγχο πατά το λογότυπο της MINI που εμφανίζει το τιμόνι, τα πεντάλ και ένα μικρό πάνελ. Στο εξωτερικό τα φώτα αποκαλύπτουν αν το όχημα βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργία ή όχι.
Vibe - ιδανική λειτουργία για συναναστροφή με φίλους ή οικογένεια. Η συρρόμενη πόρτα και το ανακλινόμενο παρμπρίζ ανοίγουν, η καμπίνα φωτίζεται σε αποχρώσεις μωβ, μαύρο και τιρκουάζ, η κυκλική οθόνη μετατρέπεται σε σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ τα γραφικά στους τροχούς και στα φώτα χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής.

mini

Εξωτερικά, το Vision Urbanaut έχει αναλογίες ενός όγκου με τους τροχούς τοποθετημένους στα άκρα και σχετικά μικρές διαστάσεις (μήκος 4,46 m). Τα στρογγυλά φώτα με τεχνολογία dynamic matrix και πολύχρωμα γραφικά εμφανίζονται μόνο όταν είναι σε χρήση κάτω από ένα αλουμινένιο διάτρητο κάλυμμα, ενώ η οχτάγωνη γρίλια είναι πλήρως καλυμμένη μιας και δεν απαιτείται ψύξη των μηχανικών μερών.

Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες συνδυάζονται με πανοραμική ηλιοροφή ρίχνοντας άπλετο φως στην καμπίνα. Η matt απόχρωση Zero Gravity για το εξωτερικό έχει μέσα της μεταλικό πράσσινο, μπλε και γκρι, ενώ περνά και στις γυάλινες επιφάνειες με ένα ελαφρύ gradient. Τέλος, οι τροχοί είναι φωτιζόμενοι με φουτουριστικό σχεδιασμό και απόχρωση Ocean Wave.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube