Μικρό crossover Mercedes-Benz G-Code [video]

Μικρό crossover Mercedes-Benz G-Code [video]

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το πρωτότυπο G-Code, που ίσως αποτελεί προπομπό ενός crossover πιο μικρού από τη GLA στη γκάμα της.

Εκτός από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του και τις βλέψεις της φίρμας για είσοδο σε μια μικρότερη κατηγορία από αυτή της GLA, το Mercedes-Benz G-Code έχει να επιδείξει και εντυπωσιακά προηγμένες τεχνολογικές λύσεις.

Το Mercedes-Benz G-Code είναι ένα μικρό crossover με μήκος 4,1 m και -τεράστιο- πλάτος 1,9 m. Η μορφή του προέκυψε από τη συνεργασία των σχεδιαστικών στούντιο της φίρμας στη Γερμανία και την Κίνα. Η γραμμή του ακολουθεί κατά κάποιο τρόπο τη συνταγή του Nissan Juke, με κεκλιμένη προς τα πίσω οροφή και πρησμένα φτερά, τα οποία φιλοξενούν τροχούς 21''. Εξωτερικοί καθρέφτες δεν υπάρχουν, και η ορατότητα προς τα πίσω εξασφαλίζεται από δύο κάμερες που είναι τοποθετημένες σε πτυσσόμενους βραχίονες στο πάνω μέρος καθεμιάς από τις εμπρός κολόνες. Η μάσκα στο εμπρός μέρος του G-Code φωτίζεται με κόκκινο, μπλε ή μωβ φωτισμό αναλόγως του προφίλ οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός.

Εκ πρώτης όψεως το G-Code φαίνεται βαμμένο στο ασημί χρώμα το οποίο βλέπουμε συχνά στα πρωτότυπα της Mercedes-Benz. Όμως το συγκεκριμένο χρώμα χαρακτηρίζεται πολυβολταϊκό, αφού σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα παράγει ηλεκτρική ενέργεια, τόσο από το φως του ήλιου όσο και ηλεκτροστατικά, από τον αέρα που διατρέχει το αμάξωμα όταν το αυτοκίνητο κινείται. Ενέργεια παράγεται ακόμα και στην ανάρτηση, με αξιοποίηση της κίνησης των ελατηρίων. Οι μπαταρίες τροφοδοτούν το ηλεκτρικό μοτέρ που κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ για τους εμπρός υπάρχει ένας κινητήρας turbo που καταναλώνει υδρογόνο.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα λιτό αλλά φουτουριστικό ταμπλό με στρογγυλούς αεραγωγούς, όπως στις Mercedes-Benz παραγωγής, και καθίσματα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Και από εδώ δε λείπουν οι πρωτοποριακές λύσεις, όπως το σύστημα κλιματισμού που χρησιμοποιεί το οξυγόνο που προκύπτει από την παραγωγή υδρογόνου για τον κινητήρα, έτσι ώστε η ατμόσφαιρα στην καμπίνα να μην εξαρτάται από τον μολυσμένο αέρα του αστικού περιβάλλοντος. Ενώ κάτω από τον χώρο αποσκευών υπάρχουν δύο αναδιπλούμενα ηλεκτρικά ποδήλατα, που φορτίζονται κι αυτά κατά την κίνηση του G-Code.

Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz το G-Code θα παραμείνει ένα concept, μια απλή επίδειξη ικανοτήτων της εταιρίας. Και πράγματι οι εξεζητημένες τεχνολογικές λύσεις που ενσωματώνει είναι μάλλον δύσκολο να βρουν τον δρόμο προς τη μαζική παραγωγή σύντομα. Αλλά το ότι η φίρμα σκοπεύει να λανσάρει ένα μοντέλο στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών crossover είναι κάτι που δεν μπορεί να μας βγάλει εύκολα από το μυαλό...

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube