Mercedes EQ Vision Silver Arrow: Το μέλλον είναι εδώ και είναι εντυπωσιακό! [video]

Mercedes EQ Vision Silver Arrow: Το μέλλον είναι εδώ και είναι εντυπωσιακό! [video]

Ένα αυτοκίνητο-φόρος τιμής στη θρυλική W125 του 1937.

Η Mercedes παρουσίασε στο Pebble Beach των ΗΠΑ, ένα πρωτότυπο-φόρο τιμής στην W125 του 1937, το αυτοκίνητο με το όποιο τη χρονιά εκείνη η γερμανική εταιρεία κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας, όταν και πέτυχε να «πιάσει» 432,7 km/h και μάλιστα σε δημόσιο δρόμο. 
Η W125 του 1937 φορούσε έναν V12 κινητήρα βενζίνης 5,6 λίτρων που απέδιδε τη θηριώδη για την εποχή εκείνη (και όχι μόνον) ισχύ 730 ίππων.

s

Το EQ Vision Silver Arrow, είναι ένα μονοθέσιο με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 750 ίππους και συνδυάζεται με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες 80 kWh, οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 400 χιλιόμετρα. 
Εχει μήκος 5,3 μέτρων και πατά στην πλατφόρμα Modular Electric Architecture.
Εξωτερικά όλες οι επιφάνειες είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, ενώ πολλά από τα εντυπωσιακά αεροδυναμικά βοηθήματα που ενσωματώνει, εκτείνονται είτε κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης, είτε κατά την πέδηση, ανάλογο για το σκοπό που έχει το καθένα κατασκευαστεί. 

sil

Η μοναδική θέση οδήγησης είναι άκρως φουτουριστική, με ψηφιακές ενδείξεις των λειτουργιών και υλικά κορυφαίας ποιότητας. 
Είναι σαφές ότι το EQ Vision Silver Arrow, είναι ένα μοναδικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στα εργαστήρια της Mercedes για να τιμήσει την W125 και να δείξει την τεχνολογία που διαθέτει η εταιρεία και όχι για να αποτελέσει τη βάση για κάποιο μελλοντικό αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube