Μercedes-EQ: Μία πρώτη γεύση από το Vision EQXX

Μercedes-EQ: Μία πρώτη γεύση από το Vision EQXX

Η Mercedes-EQ Vision EQXX θα είναι το πιο αποδοτικό μοντέλο του κατασκευαστή και θα κάνει ντεμπούτο στις 3 Ιανουαρίου.

Mercedes-EQ Vision EQXX

Το 2022 φαίνεται ότι θα μπει με το δεξί για την Μercedes-EQ καθώς στις 3 Ιανουαρίου θα αποκαλύψει το πρωτότυπο με την ονομασία Vision EQXX. Προς το παρών λίγες είναι οι γνωστές λεπτομέρειες γύρω από το νέο μοντέλο. Στην εικόνα που έδωσε στην δημοσιότητα ο κατασκευαστής, το EQXX δείχνει στο κοινό ότι θα έχει τέσσερις πόρτες και μια πολύ κομψή και αεροδυναμική σιλουέτα.

Σύμφωνα με την εταιρία, το Vision EQXX είναι το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει στην ιστορία της. Είναι σχεδιασμένο για να μας κάνει να αναθεωρήσουμε ότι γνωρίζαμε μέχρι στιγμής για τα όρια της αποδοτικότητας.

Mercedes-EQ Vision EQXX

Ομολογούμε ότι η σιλουέτα του 4πορτου concept μας θυμίζει πολύ το πρωτότυπο το οποίο είχε παρουσιάσει η Mercedes-Benz στην έκθεση IAA το 2015. 

Θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής εταιρείας, Markus Schäfer, έδωσε στην δημοσιότητα μερικές λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του EQXX. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι η αυτονομία του θα είναι της τάξης των 1.000 km. Επιπλέον, η ενεργειακή πυκνότητα των κυψελών της μπαταρίας θα είναι αυξημένη κατά 20% σε σύγκριση με τα σημερινά μοντέλα.

Το κυριότερο είναι ότι έκανε λόγο για μέση κατανάλωση κάτω από τα 10 kWh/100 km σε πραγματικές συνθήκες. Είναι βέβαιο πως η επίτευξη μιας τέτοιας κατανάλωσης θα αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα και απαιτεί πολλή δουλεία, τόσο στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας όσο και της αεροδυναμικής.

Mercedes Benz Concept IAA 2015

Μπορεί το πρωτότυπο να μην φτάσει μέχρι την γραμμή παραγωγής, αλλά ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι οι τεχνολογίες του θα χρησιμοποιηθούν στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-ΕQ που θα έρθουν από το 2025.

Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να κάνουμε υπομονή λίγες μέρες ακόμη, μέχρι το επίσημο ντεμπούτο του Vision EQXX στις 3 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube