Mercedes-Benz Vision Golf Car, το «Αστέρι» του γκολφ

Mercedes-Benz Vision Golf Car, το «Αστέρι» του γκολφ

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε ένα πρωτότυπο που αποτελεί το «απόλυτο αυτοκινητάκι του γκολφ» ως μέρος των ενεργειών για το Βρετανικό Open στο Muirfield golf club στη Σκωτία.

Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε από το στούντιο προηγμένης σχεδίασης της Mercedes-Benz στην Καλιφόρνια, χρησιμοποιώντας ιδέες που κατέθεσαν λάτρεις του γκολφ σε έναν διαγωνισμό τον οποίο διοργάνωσε η γερμανική εταιρεία.

Το εντυπωσιακό διθέσιο όχημα υιοθετεί κάποιες από τις σχεδιαστικές γραμμές των μοντέλων παραγωγής της Mercedes-Benz σε ένα αμάξωμα ενός όγκου που δημιουργεί μια τόσο εντυπωσιακή εικόνα που κάνει τα κλασικά οχήματα του γκολφ να δείχνουν παλιομοδότικα.

Το Mercedes-Benz Vision Golf Car, όπως ονομάζεται, κινείται από ένα επαναφορτιζόμενο ηλεκτρικό σύστημα, του οποίου η μπαταρία ιόντων λιθίου υποστηρίζεται επίσης και από ηλιακό συλλέκτη, ενσωματωμένο στην έντονα καμπυλωτή οροφή του. Στη θέση του κλασικού τιμονιού υπάρχει ένα joy stick που είναι όμως τοποθετημένο στη κεντρική κονσόλα που διατρέχει όλη την καμπίνα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ελέγχου και στους δύο επιβάτες.

Η κεντρική κονσόλα ενσωματώνει επίσης ένα πάνελ πολυμέσων με υποδοχές για iPad ή iPhone μαζί με Bluetooth και USB. Μεταξύ των λειτουργιών που ενσωματώνει το Mercedes-Benz Vision Golf Car είναι και μια μονάδα head-up display, μεγάφωνα, κλιματισμό, κέντρο infotainment  και σύστημα επικοινωνιών με τα άλλα οχήματα γκολφ και τη λέσχη. Το head-up display προσφέρει ακόμη τη δυνατότητα και άλλων επικουρικών λειτουργιών, όπως διάγραμμα πορείας, το τρέχον σκορ και ενημέρωση για τον καιρό. Έχει δε, μέχρι και κουμπί προειδοποίησης προς παρεμβαλλόμενους παίκτες για λάθος χτύπημα.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube