Mercedes-Benz Vision AVTR εμπνευσμένο από την ταινία Avatar [video]

Mercedes-Benz Vision AVTR εμπνευσμένο από την ταινία Avatar [video]

Ένα φουτουριστικό πρωτότυπο που επικοινωνεί με τον οδηγό και το περιβάλλον.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε στην έκθεση CES το Vision AVTR (Advanced Vehicle Transformation) - ένα φουτουριστικό πρωτότυπο που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την ομάδα που δημιούργησε την ταινία επιστημονικής φαντασίας Avatar.

Στόχος των σχεδιαστών του Vision AVTR ήταν να δημιουργήσουν ένα όχημα που να δένει αρμονικά με το περιβάλλον. Όπως αναφέρει η Mercedes-Benz, στο οικοσύστημα του μέλλοντος, η πολυτέλεια θα είναι ο συνδυασμός ανθρώπου και φύσης με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Η σιλουέτα ενός όγκου με οργανικές φόρμες και καμπύλες αγκαλιάζει την καμπίνα που περιβάλλεται από γυαλί. Οι μεγάλοι τροχοί με φωτιζόμενες ακτίνες χαρίζουν τη δυνατότητα διαγώνιας κίνησης σε γωνία 30 μοιρών. Στο πίσω μέρος, 33 "βιονικά πτερύργι" συμβάλλουν στην επικοινωνία του οχήματος με τον έξω κόσμο, αλλάζουν σχήμα ανάλογα με την κατεύθυνση του και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φωτοβολταικά πάνελ.

AVTR

Στο εσωτερικό, μεγάλη έμφαση δόθηκε στην επικοινωνία μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου ενώ και εδώ κυριαρχούν φόρμες εμπνευσμένες από τη φύση.

Η απουσία τιμονιού υποδηλώνει πως το πρωτότυπο είναι πλήρως αυτόνομο, ενώ ο χειρισμός όλων των λειτουργιών γίνεται από ένα καινοτόμο χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα. Χάρη σε αυτό, το όχημα συνδέεται με τον οδηγό του, διαβάζοντας τον παλμό της καρδιά του και αναγνωρίζοντας την αναπνοή του. Η διεπαφή γίνεται μέσω τρισδιάστατων γραφικών στη μεγάλη καμπύλη οθόνη που καλύπτει όλο το ταμπλό και την κεντρική κονσόλα.

Οι επενδύσεις στην τετραθέσια καμπίνα είναι κατασκευασμένες από το ανακυκλώσιμο υλικό Dinamica και το βιώσιμο ξύλο Karuunn που παράγεται στην Ινδονησία.

AVTR

Το πρωτότυπο είναι ηλεκτρικό, με απόδοση 476 PS (350 kW). Μια οικολογική μπαταρία γραφενίου με χωρητικότητα 110 kWh, προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 700 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Όπως έχετε ήδη καταλάβει, το Vision AVTR δεν προορίζεται για την παραγωγή, καθώς αποτελεί μια σχεδιαστική μελέτη για το πώς οραματίζονται το μακρινό μέλλον η Mercedes-Benz και οι δημιουργοί του Avatar.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube