Mercedes-Benz GenH2 με κυψέλες υδρογόνου [video]

Mercedes-Benz GenH2 με κυψέλες υδρογόνου [video]

To GenH2 της Mercedes-Benz είναι σχεδιασμένο για μεγάλες αποστάσεις με αυτονομία έως 1.000 km.

H Mercedes-Benz παρουσίασε το φορτηγό GenH2 με κυψέλες υδρογόνου και αυτονομία έως και 1.000 km, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει κάποια στιγμή μεταξύ 2025 και 2030. Όλα τα μελλοντικά φορτηγά της Mercedes-Benz (ηλεκτρικά ή υδρογόνου) θα βασίζονται στη σπονδηλωτή πλατφόρμα ePowertrain. Στόχος της εταιρείας είναι να έχει μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα μέχρι το 2039.

Το GenH2 ζυγίζει 40 τόνους και έχει ωφέλιμο φορτίο 25 τόνους. Δύο δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι με συνολική χωρητικότητα 80 kg υδρογόνου τροφοδοτούν τις κυψέλες υδρογόνου που μπορούν να παρέχουν έως και 2 x 150 kW ηλεκτρικής ενέργειας. Υπάρχει επίσης μια μπαταρία χωρητικότητας 70 kWh που λειτουργεί υποστηρικτικά όταν χρειαστεί, παρέχοντας έως και 400 kW επιπλέον ενέργειας για μικρό χρονικό διάστημα. Στην έκδοση προπαραγωγής, κάθε ένας από τους δύο ηλεκτροκινητήρες έχει μέγιστη ισχύ 330 kW (449 PS) και μέγιστη ροπή 2.071 Nm.

Mercedes-Benz GenH2

Το φορτηγό έχει φουτουριστικό σχεδιασμό με αεροδυναμική μάσκα και χαμηλά τοποθετημένη φωτιζόμενη γρίλια που ενσωματώνει λεπτά φώτα LED. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μορφή πρωτοτύπου, όμως οι πρώτες δοκιμές με πελάτες θα πραγματοποιηθούν το 2023 προτού ξεκινήσει η διάθεσή του στην αγορά.

Παράλλλα με το GenH2, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε το ηλεκτρικό eActros LongHaul με αυτονομία 500 km που θα κυκλοφορήσει το 2024 και προορίζεται για μεγάλες αποστάσεις. Τέλος, το μικρότερο φορτηγό eActros για αστικό κύκλο με ηλεκτρική αυτονομία 200 km και πιο συμβατική σχεδίαση θα κυκλοφορήσει από το 2021.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube