Το LF-Z Electrified μας δείχνει το μέλλον της Lexus [video]

Το LF-Z Electrified μας δείχνει το μέλλον της Lexus [video]

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό κουπέ SUV με τετρακίνηση και τετραθέσια καμπίνα.

Η Lexus παρουσίασε σήμερα το LF-Z Electrified, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο με το οποίο επικοινωνεί το όραμά της για το μέλλον.

Το πρωτότυπο που βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της Toyota/Lexus, έχει μήκος 4.880 mm, πλάτος 1.960 mm και ύψος 1.600 mm με μεταξόνιο 2.950 mm και βάρος 2.100 kg. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης έχει συνδυαστική απόδοση 544 PS και 700 Nm. Η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του νέου συστήματος τετρακίνησης Direct4 το οποίο θα δούμε σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής. Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3" και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 km/h. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 90 kWh χαρίζει αυτονομία 600 km (WLTP) και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση με 150 kW.

lexus

Το LF-Z Electrified είναι προάγγελος της εξελιγμένης σχεδιαστικής ταυτότητας της Lexus με έμφαση στις εντυπωσιακές αναλογίες και πιο "στρογγυλεμένη" προσέγγιση όσον αφορά τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Στη μάσκα παραμένουν τα χαρακτηριστικά φώτα LED όμως η "sprindle grille" είναι πλέον καλυμμένη και βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος ενώ πλαισιώνεται από δύο μαύρα στοιχεία που παραπέμπουν σε εισαγωγές άερα. Στο προφίλ ξεχωρίζει η έντονη κλίση του παρμπρίζ, η αεροδυναμική γραμμή οροφής, το ενιαίο look για τις στενές γυάλινες επιφάνειες, οι πτυγχώσεις στο αμάξωμα και οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου.

Lexus

Πίσω έχουμε τελείωμα οροφής σε στυλ κουπέ, κάθετα τοποθετημένο κεντρικό πτερύγιο με τρίτο φως, ενσωματωμένη αεροτομή, ενιαία φώτα LED, φωτιζόμενη επιγραφή Electrified στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών και μεγάλο άνοιγμα στον προφυλακτήρα που θυμίζει διαχύτη.

Στην τετραθέσια καμπίνα η εικόνα είναι φουτουριστική. Το κάθισμα του οδηγού είναι λευκό - κάνοντας αντίθεση με τις τρεις μαύρες θέσεις για τους επιβάτες - και περιβάλλεται από την κεντρική κονσόλα. Το τιμόνι μοιάζει με πηδάλιο διαστημικού σκάφους ενώ πίσω του έχουμε ένα ψηφιακό πάνελ με τρεις οθόνες. Κατά τα άλλα η εικόνα είναι λιττή με επενδύσεις από ξύλο στις πόρτες, μπλε φωτισμό, πανοραμική ηλιοροφή και μοτίβο με φωτιζόμενες γραμμές στο πάτωμα.

Lexus

Η Lexus ανακοίνωσε επίσης το νέο κέντρο τεχνολογίας στο Shimoyama της Ιαπωνίας που θα ανοίξει τον Μάρτιο του 2024. Εκεί, μηχανικοί και σχεδιαστές θα συνεργαστούν για την επιτάχυνση της διαδικασίας εξέλιξης νέων μοντέλων.

Η ιαπωνική φίρμα σκοπεύει να παρουσιάσει είκοσι ολοκαίνουργια ή ανασχεδιασμένα μοντέλα μέχρι το 2025, με μια γκάμα που θα αποτελείται από ηλεκτρικά, plug-in hybrid και υβριδικά.

[Πηγή: Lexus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube