Lexus LF-30 Electrified Concept [video]

Lexus LF-30 Electrified Concept [video]

Ένα φουτουριστικό πρωτότυπο που μας παρουσιάζει το όραμα της Lexus για το 2030.

Η Lexus παρουσίασε στο Τόκιο το LF-30 Electrified Concept, ένα πρωτότυπο που δείχνει το όραμα της εταιρείας για το 2030.

Lexus

Το LF-30 έχει φουτουριστικό σχεδιασμό που μας αποκαλύπτει τη σχεδιαστική ταυτότητα των μελλοντικών Lexus. Οι διαστάσεις του είναι αρκετά μεγάλες με μήκος 5.090 mm, πλάτος 1.995 mm, ύψος 1.600 mm και μεταξόνιο 3.200 mm.

Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η χαρακτηριστική γρίλια "spindle" με τη μορφή γραφικού και τα σύνθετα φωτιστικά σώματα που αγκαλιάζουν τις πλευρικές εισαγωγές αέρα. Το παρμπρίζ έχει πολύ έντονη κλίση, με ολόκληρη την οροφή να είναι κατασκευασμένη από γυαλί. Οι αιχμηρές γωνίες της μάσκας συνδυάζονται με τις καμπύλες που σχηματίζονται γύρω από την εσοχή στο προφίλ. Εκεί βρίσκουμε δύο τεράστιες πόρτες τύπου gullwing που δίνουν πρόσβαση στην τετραθέσια καμπίνα.

Lexus

Στο πίσω μέρος βρίσκουμε δύο οριζόντια τοποθετημένα και ιδιαίτερα λεπτά φωτιστικά σώματα τα οποία εκτείνονται και στις πλευρές του αμαξώματος σχηματίζοντας διάτρητα τρίγωνα. Ένα τριγωνικό τμήμα σε μαύρη απόχρωση προεξέχει από τον προφυλακτήρα και φιλοξενεί το έμβλημα της Lexus, την πινακίδα και τον διαχύτη.

Η απόχρωση voltaic sky του πρωτοτύπου ακροβατεί ανάμεσα σε μπλε και πράσινο, ενώ ο φωτισμός της γρίλιας αλλάζει ανάλογα με το αν το αυτοκίνητο είναι σε αυτόνομη λειτουργία οδήγησης.

Lexus

Εκτός από την εμφάνιση, η Lexus σκοπεύει να εξελίξει τη συνολική εμπειρία οδήγησης των μοντέλων της με ένα άλμα στους τομείς των επιδόσεων, του κρατήματος και της οδηγικής απόλαυσης, ακόμα και στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης και της ηλεκτροκίνησης. Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία Lexus Electrified συνδυάζει τον έλεγχο του συστήματος κίνησης, του τιμονιού, της ανάρτησης και των φρένων, με στόχο τη μέγιστη απόδοση ανάλογα με τις συνθήκες.

Στο LF-30 Electrified, η απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης φτάνει τους 544 PS (400 kW) και τα 700 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Έτσι, το πρωτότυπο των 2.400 kg ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,8" ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 200 km/h. Χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 110 kWh, αυτονομία του μοντέλου αγγίζει τα 500 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, η οποία θα μπορεί να γίνεται και ασύρματα.

Lexus

Στο εσωτερικό που είναι εμπνευσμένο από την πρώτη θέση των αεροπλάνων, βρίσκουμε πληθώρα από οθόνες μπροστά από οδηγό και συνοδηγό, ένα εξελιγμένο head-up display και ένα περίεργου σχήματος τιμόνι που ενσωματώνει χειριστήρια αφής.

Οι πίσω θέσεις έχουν τεχνητούς μύες ώστε να αγκαλιάζουν τους επιβάτες, ενώ προσφέρουν πληθώρα από λειτουργίες χαλάρωσης, μασάζ κ.α. Τέλος, ένα ηχοσύστημα Mark Levinson με ηχεία ενσωματωμένα στα καθίσματα αναλαμβάνει την ψυχαγωγία σε τέσσερις ανεξάρτητες ακουστικές ζώνες.

Η διαφάνεια των πλευρικών παραθύρων μπορεί να ρυθμίζεται ανάλογα με τις συνθήκες, άλλοτε προστατεύοντας την ιδιωτικότητα των επιβατών και άλλοτε επιτρέποντας σε περισσότερο φως να μπει στην καμπίνα. Αντίστοιχα, το εσωτερικό της γυάλινης οροφής "SkyGate" υποστηρίζει αναγνώριση χειρονομιών και ενσωματώνει επαυξημένη πραγματικότητα, απεικονίζοντας έναν ουρανό γεμάτο με αστέρια, βίντεο ή navigation.

Lexus

 

 

 

Τα βιώσιμα υλικά της καμπίνας είναι ακόμα ένας τομέας πειραματισμού με παραδοσιακό Yakisugi στο πάτωμα και ανακυκλώσιμα μέταλλα έχουν μετατραπεί σε υφασμάτινες επενδύσεις για τις πόρτες.

Η Lexus επιβεβαίωσε και το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο που θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο του 2019, ενώ στη συνέχεια ετοιμάζει επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα και μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα για την επόμενη δεκαετία. Στόχος είναι μέχρι το 2025, η ιαπωνική εταιρεία να προσφέρει εξηλεκτρισμένες εκδόσεις όλων των μοντέλων της γκάμας της, με τις πωλήσεις τους να ξεπερνούν αυτές των συμβατικών εκδόσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube