Lexus LC Convertible Concept

Lexus LC Convertible Concept

Μια γεύση για την έκδοση παραγωγής του πολυτελόυς Grand Tourer.

Τρία χρόνια μετά από την πρεμιέρα του LC Coupé στην Έκθεση του Detroit, η Lexus επιστρέφει με ένα πρωτότυπο που μας προϊδεάζει για την ανοικτή έκδοση παραγωγής του πολυτελούς Grand Tourer.

Το LC Convertible δείχνει εντυπωσιακό χωρίς οροφή, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τις όμορφες αναλογίες του και αφήνοντας την πολυτελή καμπίνα 2+2 με λευκό δέρμα και κίτρινες ραφές σε κοινή θέα. Το πίσω μέρος δένει αρμονικά με το υπόλοιπο αμάξωμα, σαν να σχεδιάστηκε εξ αρχής ως ανοικτό μοντέλο, ενώ οι νέες ζάντες 22 ιντσών το κολακεύουν ιδιαίτερα.

Lexus LC Convertible Concept

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος σχεδιασμού του μοντέλου, Tadao Mori, «Το πρωτότυπο παντρεύει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του αρχικού κουπέ με το δυναμικό σχεδιασμό ενός convertible».

Η οροφή του, παρόλο του ότι δεν αποκαλύπτεται στις επίσημες φωτογραφίες, εικάζουμε πως θα είναι υφασμάτινη για να ταιριάζει καλύτερα στο χαρακτήρα του LC.

H Lexus δεν αναφέρθηκε καθόλου στα μηχανικά μέρη του LC Convertible όμως είναι σχεδόν σίγουρο πως το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει μέσα στο 2019, θα φορά τον ατμοσφαιρικό V8 5,0 λίτρων με απόδοση 471 PS και 40,5 kgm ροπής, ενώ πιθανό είναι να το δούμε και σε υβριδική έκδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube