Land Rover: Εξελίσσει το Defender ως υδρογονοκίνητο όχημα! [video]

Land Rover: Εξελίσσει το Defender ως υδρογονοκίνητο όχημα! [video]

Ο όμιλος JLR (Jaguar-Land Rover) ανακοίνωσε επίσημα ότι εξελίσσει οχήματα υδρογόνου, FCEV, με το πρώτο δείγμα γραφής να βρίσκει εφαρμογή στο νέο Defender.

Τα οχήματα υδρογόνου, FCEV (Fuel Cell Electric Vehicles), είναι το μεγάλο στοίχημα για τον όμιλο Jaguar-Land Rover. Τα εν λόγω μοντέλα που βρίσκονται στη διαδικασία δοκιμών δε θα πάψουν φυσικά να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, απλώς θα διαθέτουν διαφορετική πηγή ενέργειας.

Αντί για κάποιο συσσωρευτή, μια μπαταρία δηλαδή που θα φορτίζει από την πρίζα, θα διαθέτουν ως καύσιμο υγροποιημένο ή αέριο υδρογόνο, αποθηκευμένο σε κάποιο ρεζερβουάρ υψηλής πίεσης. Με τη βοήθεια της χημείας, ο τρόπος να πάρουν την ενέργεια από αυτό, είναι με τη βοήθεια της ηλεκτρόλυσης.

Το πρώτο δείγμα γραφής αυτής της νέας τάξης πραγμάτων για το βρετανικό όμιλο, θα πάρει σάρκα και οστά στο πρόσωπο του Defender και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα ακολουθήσουν και πολλά ακόμα μοντέλα των δυο εταιρειών. 

land

Το όλο πρότζεκτ φέρει την ονομασία «Project Zeus» και αναπτύσσεται σε συνεργασία του ομίλου JLR με τη βρετανική κυβέρνηση και αρκετές ακόμα τεχνολογικές εταιρείες (Delta Motorsport, AVL, Marelli Automotive Systems κ.α).

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει τόσο η Land Rover όσο και υψηλά κυβερνητικά στελέχη, έως το 2030, θα κυκλοφορούν παγκοσμίως περισσότερα από 10 εκ υδρογονοκίνητα οχήματα, ενώ και οι σταθμοί φόρτισης σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης θα έχουν ξεπεράσει τoυς 10.000!

Ο Ralph Clague, επικεφαλής του προγράμματος στον όμιλο JLR δήλωσε: «Το υδρογόνο, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην αυτοκίνηση. Όχι μόνο σε επίπεδο επιβατικών οχημάτων αλλά και βαρέων φορτηγών, λεωφορείων κ.α. Ένα όμορφο ταξίδι, μόλις ξεκίνησε».

[Πηγή: Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube