Lamborghini Urus ST-X: Ένα SUV φτιαγμένο για τις πίστες

Lamborghini Urus ST-X: Ένα SUV φτιαγμένο για τις πίστες

Aπό το 2020 θα συμμετέχει σε αγώνες ενιαίου υπό την αιγίδα της FIA.

Το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini, η Squadra Corse, έχει «υπογράψει» μια Urus που ακούει στο κωδικό όνομα ST-X και η οποία προορίζεται να πάρει μέρος σε αγώνες ενιαίου τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα οι αγώνες θα γίνονται σε ασφάλτινες αλλά και χωμάτινες πίστες.
Πίσω από αυτήν την κίνηση βρίσκεται η πρόθεση της εταιρείας και προσωπικά του Stefano Domenicali να αναβαθμίσει την εικόνα του μοντέλου δίνοντάς του μια ακόμη μια σπορτίβ εικόνα.

Στην επίσημη ανακοίνωση για την Urus ST-X αναφέρεται ότι οι αγώνες θα γίνονται από το 2020 υπό την αιγίδα της FIA. To - προς το παρόν – πρωτότυπο όχημα έχει συνολικά ανασχεδιασμένη την εμπρός μάσκα με σαφώς μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα από την έκδοση παραγωγής, για την καλύτερη ψύξη του V8 twin turbo κινητήρα με τους 650 ίππους.
Το αμάξωμα έχει «ντυθεί» με επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, μια μεγάλη πίσω αεροτομή, ενώ έχει ενσωματώσει και ευρεία χρήση carbon. Το σύνολο πατά πάνω σε τροχούς 23 ιντσών.
Στο εσωτερικό υπάρχει ο απαραίτητος κλωβός ασφαλείας, αγωνιστικά καθίσματα, σύστημα πυρόσβεσης και ειδικό ρεζερβουάρ βενζίνης ασφαλείας με τεχνολογία παρόμοια αυτής που συναντάμε στην F3.

Η Lamborghini ανακοινώνει μειωμένο βάρος κατά 25%, κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις επιδόσεις, αλλά δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη άλλες αλλαγές ή επιλογές σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη ή στην ανάρτηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube