Kinetik 07: Ηλεκτρικό Caterham από τη Βουλγαρία

Kinetik 07: Ηλεκτρικό Caterham από τη Βουλγαρία

Ανοικτό διθέσιο roadster περιορισμένης παραγωγής με προσανατολισμό πίστας.

H Kinetic με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας παρουσίασε το 07 - ένα ανοικτό διθέσιο roadster με προσανατολισμό πίστας, το οποίο όμως θα είναι και νόμιμο για χρήση στο δρόμο.

Kinetik 07

Το Kinetic 07 βασίζεται στο πλαίσιο του Caterham 7, όμως αντί για θερμικό μοτέρ χρησιμοποιεί ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με απόδοση 480 kW (653 PS) και 800 Nm ροπής, το οποίο κινεί τους πίσω τροχούς.

Η θηριώδης δύναμη σε συνδυασμό με το σχετικά χαμηλό βάρος, χαρίζουν στο μοντέλο επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 2,7". Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, η εμπειρία οδήγησης που προσφέρει το 07 είναι τόσο έντονη που νιώθεις πως αψηφά τους νόμους της φυσικής.

Kinetik

Το 90% των μερών του 07 είναι καινούρια, ενώ αρκετά από τα πάνελ του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή κάνοντας δυνατή την εξατομίκευση κάθε μοντέλου ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη. Στο εσωτερικό βρίσκουμε ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων με διεπαφή που σχεδιάστηκε από την ίδια την εταιρεία και προσφέρει τρεις διαφορετικές επιλογές εμφάνισης.

Το 07 βρίσκεται προς το παρών σε μορφή πρωτοτύπου προ-παραγωγής, με την Kinetik να έχει στόχο την παραγωγή 7 αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube