Kia Futuron Concept: Ηλεκτρικό SUV με "Dragon Skin" [video]

Kia Futuron Concept: Ηλεκτρικό SUV με "Dragon Skin" [video]

Το πρωτότυπο εισάγει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα των ηλεκτρικών μοντέλων της Kia.

Η Kia παρουσίασε το Futuron Concept, ένα πρωτότυπο με το οποίο εισάγει τη νέα σχεδιαστική της ταυτότητα. Το ηλεκτρικό SUV με φουτουριστικό σχεδιασμό και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, έκανε πρεμιέρα στην έκθεση 2019 China International Import Expo (CIIE) στη Σανγκάη. 

Το Kia Futuron χαρακτηρίζεται από δυναμική εμφάνιση με το χαμηλό και μακρύ αμάξωμα να παραπέμπει σε σπορ κατασκευή. Ενδεικτικά, το μήκος του είναι 4.850 mm, το ύψος 1.550 mm και το μεταξόνιο 3.000 mm. Το όχημα είναι τετρακίνητο με τη βοήθεια τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων μέσα στους τροχούς (e-AWD) και μια μπαταρία τοποθετημένη στο πάτωμα.

Kia

Στο εμπρός μέρους, βλέπουμε για πρώτη φορά τη νέα μορφή της γρίλιας "tiger nose" που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της κορεάτικης εταιρείας για περισσότερο από μια δεκαετία. Όπως συμβαίνει στα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα, η γρίλια έχει μετατραπεί σε γραφικό, ενώ καταλαμβάνει πλέον ολόκληρο το πλάτος της μάσκας. Μέσα σε αυτήν ενσωματώνονται σχισμές που φιλοξενούν τα φωτιστικά σώματα matrix LED. Τα τελευταία υιοθετούν σχεδίαση "Dragon Skin", δηλαδή παραπέμπουν με την κίνησή τους στο δέρμα των κινεζικών δράκων.

Στο προφίλ, οι μεγάλοι τροχοί του χαρίζουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι επιφάνειες είναι καθαρές, ενώ η έντονη κλίση της οροφής καταλήγει στη μυτερή ουρά (εμπνευσμένη από UFO), εκεί όπου η character line μετασχηματίζεται σε μια καμπύλη γραμμή από LED στοιχεία.

Στην οροφή βρίσκονται ενσωματωμένοι αισθητήρες LiDAR που προσφέρουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, επιτρέποντας στον οδηγό να μην πιάνει το τιμόνι στις περισσότερες περιπτώσεις καθημερινής οδήγησης.

 

Kia

Στην τετραθέσια καμπίνα, οι εμπρός θέσεις είναι κατασκευασμένες από εύκαμπτα υλικά και προσφέρουν τη δυνατότητα ανάκλισης για ξεκούραση των επιβατών κατά τη διάρκεια της αυτόνομης λειτουργίας

Η εικόνα είναι φουτουριστική με γραμμές να ρέουν από το ταμπλό στις πόρτες και τα καθίσματα, με τα μοτίβα του εξωτερικού να επαναλαμβάνονται και στο εσωτερικό. Η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας επεκτείνεται και στην πόρτα του οδηγού, ενσωματώνοντας τον πίνακα οργάνων. Η πανοραμική οροφή και το μεγάλο παρμπρίζ ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας. Το σύστημα κλιματισμού ενσωματώνεται σε σχισμές Dragon Skin οι οποίες ανοίγουν και κλείνουν ανάλογα με τις ανάγκες.

Το Kia Futuron μπορεί να μην προορίζεται για την παραγωγή, όμως η σχεδιαστική γλώσσα που εισάγει θα χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube