Kia EV9 Concept: Προάγγελος του μεγάλου SUV των Κορεατών

Kia EV9 Concept: Προάγγελος του μεγάλου SUV των Κορεατών

Η κορεατική φίρμα αποκάλυψε στο Σαλόνι του Los Angeles το Kia EV9 Concept, το οποίο προαναγγέλλει το μελλοντικό μεγάλο SUV της γκάμας της και ναυαρχίδα των EV, με μήκος 5 m και 7θέσια καμπίνα.

Αυτό είναι το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλής κλάσης της Kia. Ή, σε κάθε περίπτωση, η σπουδή Kia EV9 Concept που αποκαλύφθηκε από τον Κορεάτη κατασκευαστή με την ευκαιρία των εγκαινίων του LA Auto Show και φωτογραφίζει το μοντέλο παραγωγής

Το Kia EV9 Concept, που βασίζεται στην πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP), πρόκειται για ένα πρωτότυπο μήκους 4,93 μέτρων και πλάτους 2,06 μέτρων που μας δίνει μια σαφή ιδέα και στοιχεία για το αυτοκίνητο παραγωγής, το οποίο κατά τα φαινόμενα θα διαθέτει 7θέσια καμπίνα.

Δυστυχώς, προσώρας, η Kia δεν μας δίνει καμία τεχνική πληροφορία για το πακέτο των μπαταριών. Το οποίο πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που γνωρίζουμε σήμερα με το EV6. Να θυμίσουμε ότι το EV6 φορά συστοιχία μπαταριών 58 ή 77,4 kWh. Η ιστορία τελειώνει λοιπόν γρήγορα όσον αφορά το τεχνικό φύλλο του αυτοκινήτου, με τους Κορεάτης να μην δεν δίνουν καν πληροφορίες για την ισχύ του Kia EV9 Concept.

Kia EV9 Concept

Η φίρμα αρκείται στο να ανακοινώνει για το Kia EV9 Concept αυτονομία έως και 480 km και επαναφόρτιση που θα πλησιάζει σε ισχύ τα 350 kW, όταν προφανώς το επιτρέπουν τα τερματικά.

Σχεδιαστικά, πρέπει να πούμε ότι το πρωτότυπο SUV προκαλεί μια κάποια σύγχυση όσον αφορά την αισθητική του ταυτότητα και τη συμφωνία της με το οικογενειακό ύφος της Kia, ειδικά με τον εξωτερικό σχεδιασμό. Πιο οικεία, η καμπίνα με αυτή τη μεγάλη πανοραμική οθόνη και το τιμόνι που θυμίζουν αόριστα το Kia EV6. που δοκιμάσαμε πρόσφατα.

Kia EV9 Concept

Προς το παρόν, τίποτα δεν αναφέρεται που να μπορεί να σε κάνει να υποθέσεις ότι το μοντέλο παραγωγής του Kia EV9 Concept θα κάνει καριέρα στην Ευρώπη. Τόσο το μέγεθος όσο και η αισθητική του πρωτοτύπου φαίνονται κομμένα ραμμένα για την αμερικανική αγορά. Το Kia EV9 Concept θα γεννήσει ένα μοντέλο που θα έρθει να παίξει το εμπορικό χαρτί της κορεατικής φίρμας απέναντι στα μελλοντικά premium ηλεκτρικά SUV, όπως για παράδειγμα το Cadillac Lyric.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube