Το ιταλικό Mole Costruzione Artigianale στη Γενεύη

Το ιταλικό Mole Costruzione Artigianale στη Γενεύη

Διθέσιο sportscar που παντρεύει το παραδοσιακό με το μοντέρνο

H ιταλική Mole Automobiles ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο στην Έκθεση Γενεύης το οποίο μάλλον προορίζεται για μοναδική κατασκευή.

Οι πρώτες φωτογραφίες του "Mole Costruzione Artigianale" που δημοσίευσε η εταιρεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτουν ένα διθέσιο sportscar με αναλογίες κεντρομήχανου. Πληροφορίες κάνουν λόγο για V8 κινητήρα 3,0 λίτρων με απόδοση 240 PS και 26,5 kgm ροπής, σασί από ανθρακονήματα και βάρος 1.430 kg. 

Mole

Σύμφωνα με την Mole Automobiles, το Costruzione Artigianale αποπνέει αθλητικότητα και κομψότητα, ισορροπώντας μεταξύ μοντέρνου και παραδοσιακού.

Το μοντέλο έχει μια ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα που παντρεύει διάφορα στοιχεία ιταλικών sportscar από το παρελθόν, χωρίς να αντιγράφει κάποια συγκεκριμένη εταιρεία. Το ρύγχος καταλήγει σε μια μεγάλη εισαγωγή αέρα η οποία πλαισιώνεται από φωτιστικά σώματα με περίεργα γραφικά LED. 

Το πιο όμορφο κομμάτι του είναι αναμφίβολα η ουρά που χαρακτηρίζεται από sexy καμπύλες στους τονισμένους ώμους αλλά και από την απουσία πίσω παρμπρίζ το οποίο έχει αντικατασταθεί από εσοχές στο κάλυμμα του κινητήρα.

Mole

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η διχρωμία με τις μαύρες λεπτομέρειες να κάνουν αντίθεση με το βαθύ κόκκινο χρώμα του αμαξώματος. Πίσω από τις μαύρες ζάντες 22" που φορούν ελαστικά Pirelli P Zero Nero 295/25 ZR22, κρύβονται φρένα της Brembo με δίσκους 330mm. 

Τον σχεδιασμό του πρωτοτύπου ανέλαβε το Up Design Studio (Umberto Palermo) που πέρυσι είχε δημιουργήσει την Alfa Romeo Costruzione Artigianale 001 η οποία βασιζόταν στα μηχανικά μέρη της 4C. Περισσότερες πληροφορίες για το νέο όχημα θα έχουμε στις 5 Μαρτίου στην Έκθεση Γενεύης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube