Ίσως η μοναδική ευκαιρία να αγοράσετε ένα Ford Indigo

Ίσως η μοναδική ευκαιρία να αγοράσετε ένα Ford Indigo

Το ανοιχτό διθέσιο πρωτότυπο του 1996 πωλείται στο Detroit έναντι $195.000!

Ένα πολύ ιδιαίτερο όχημα πωλείται στο Facebook Marketplace στην περιοχή του Detroit - ο λόγος για το πρωτότυπο Ford Indigo του 1996 το οποίο διατίθεται έναντι $195.000! Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα όχημα επίδειξης χωρίς κινητήρα, και συμμετείχε σε διάφορες εκθέσεις. Παρόλα αυτά, διαθέτει λειτουργικές πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, και πλήρες εσωτερικό.

Σύμφωνα με την αγγελιά, η Ford κατασκεύασε 3 μοντέλα κανονικής κλίμακας του πρωτοτύπου, αν και άλλες πηγές αναφέρουν την ύπαρξη 2 αυτοκινήτων, ένα εκ των οποίων είναι πλήρως λειτουργικό. Ο σημερινός ιδιοκτήτης αγόρασε το Indigo απευθείας από την Ford και από ότι φαίνεται το έχει κρατήσει σε πολύ καλή κατάσταση.

indigo

Το ανοιχτό διθέσιο roadster με σχεδιασμό που παραπέμπει σε μονοθέσιο Indy και F1 και την χαρακτηριστική αεροτομή στο ρύγχος, βασιζόταν σε monocoque σασί από ανθρακονήματα και είχε ακάλυπτους τροχούς και ανάρτηση αγωνιστικού τύπου. Το λειτουργικό μοντέλο είχε έναν κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα V12 6,0 λίτρων που απέδιδε 441 PS και 549 Nm ροπής και συνεργαζόταν με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Indigo επιτάχυνε από τα 0-97 km/h σε 4" και είχε τελική ταχύτητα 290 km/h.

Οι φίλοι του gaming θα θυμούνται το Indigo από τα παιχνίδια Need Ford Speed II, Ford Racing 2 και 3 όπως και το πιο πρόσφατο Project Gotham Racing 3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube