Infiniti QX Inspiration Concept

Infiniti QX Inspiration Concept

Ηλεκτροκίνητο SUV βασισμένο σε νέα πλατφόρμα που μας προετοιμάζει για ένα αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής.

Η Infiniti παρουσίασε στο Detroit το QX Inspiration Concept, ένα ηλεκτροκίνητο μεσαίο πολυτελές SUV σε μορφή πρωτοτύπου, το οποίο εισάγει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας και μας προετοιμάζει για το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής της που θα βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα.

Το QX Inspiration κινείται με τη βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων (ένα σε κάθε άξονα) που κινούν και τους τέσσερις τροχούς (σύστημα τετρακίνησης e-AWD) με την μπαταρία να βρίσκεται στο κέντρο, κάτω από την καμπίνα των επιβατών.

Infiniti QX Inspiration Concept

Υπεύθυνος για το σχεδιασμό του είναι ο Καναδός Karim Habib που ανέλαβε τη θέση του αρχισχεδιαστή της Infiniti, μετά από πολυετή καριέρα στην ηγεσία του σχεδιαστικού τμήματος της BMW. 

Το εξωτερικό είναι εμπνευσμένο από την ιαπωνική φιλοσοφία Ma που επικεντρώνεται στον κενό χώρο μεταξύ γραμμών, ενώ οι πτυχώσεις στο αμάξωμα είναι επηρεασμένες από το origami και την ιαπωνική αρχιτεκτονική. Οι αναλογίες του μεσαίου SUV με μήκος 4.650 mm, προδίδουν την ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα που επιτρέπει μεγαλύτερη καμπίνα και κοντύτερο ρύγχος.

Στο εμπρός μέρος, η γρίλια έχει αντικατασταθεί από κομψές γραμμές και λείες επιφάνειες που φιλοξενούν το φωτιζόμενο λογότυπο της Infiniti, ενώ τα γραφικά στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων αποτελούνται από λεπτές παράλληλες γραμμές. Οι σχεδιαστές προσπάθησαν να δώσουν στο μοντέλο μια δυναμική όψη με τους τροχούς 22 ιντσών και τα στενά παράθυρα σε συνδυασμό με τα μαυρισμένα A-pillar και την πολύ μεγάλη κλίση του πίσω παρμπρίζ.

Infiniti QX Inspiration Concept

Η ευρύχωρη καμπίνα με το επίπεδο πάτωμα και την αίσθηση σαλονιού, έχει σχεδιαστεί με βάση την Ιαπωνική φιλοσοφία omotenashi που σημαίνει φιλοξενία.

Οι επενδύσεις σε ανοικτό γκρι, καφέ και λευκό είναι χειροποίητες, με ambient φωτισμό σε διάφορες αποχρώσεις και ποιοτικά υλικά όπως μάρμαρο Bianco Carrara στην κεντρική κονσόλα, κόκινο ξύλο sugi στην οροφή και λευκή suede μοκέτα με χρυσές kintsugi λεπτομέρειες.

Κατα μήκος του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη σε οριζόντια διάταξη που φιλοξενεί όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, όμως η Infiniti επέλεξε να μην "φορτώσει" με τεχνολογία τους πίσω επιβάτες, έτσι ώστε να νιώσουν πιο άνετα. Το τιμόνι και τα πεντάλ είναι αναδιπλούμενα, αφήνοντας περισσότερο χώρο στον οδηγό όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Infiniti QX Inspiration Concept

Εκτός από την έκδοση παραγωγής του Infiniti QX Inspiration Concept, η εταιρεία ανακοίνωσε πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσει μια σειρά από πολυτελή ηλεκτροκίνητα μοντέλα υψηλής απόδοσης τα οποία θα υιοθετήσουν τη νέα της σχεδιαστική ταυτότητα. Έτσι, η μελλοντική γκάμα της Infiniti θα αποτελείται από πλήρως ηλεκτροκίνητα, e-Power και υβριδικά μοντέλα, χάρη στην τεχνογνωσία της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube