Ηλεκτρική Ford Mustang Lithium με 900 PS και χειροκίνητο κιβώτιο!

Ηλεκτρική Ford Mustang Lithium με 900 PS και χειροκίνητο κιβώτιο!

Αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό πρωτότυπο στη φετινή έκθεση SEMA.

Η Ford σε συνεργασία με την Webasto, έκλεψαν την παράσταση στη φετινή έκθεση SEMA παρουσιάζοντας το πρωτότυπο Ford Mustang Lithium - μια ηλεκτρική έκδοση του pony car με απόδοση 900 PS και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων!

Κάποιοι θα χαρακτήριζαν ιεροσυλία ένα ηλεκτρικό muscle car, όμως η Mustang Llithium είναι η απόδειξη εταιρείες κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των petrolheads στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Ford Mustang

Το καπό της Mustang Lithium με τα γραφικά και τα διάφανα τμήματα, αποκαλύπτει πως αυτή δεν είναι μια συμβατική έκδοση του δημοφιλούς muscle car. Στη θέση που παλαιότερα καταλάμβανε ο κινητήρας, βρίσκουμε πλέον ένα ηλεκτρικό μοτέρ Phi-Power dual-core και δύο μετατροπείς ισχύος που παίρνουν ενέργεια από μία μπαταρία 800-volt της Webasto με τεχνολογία  EVDrive.

Η συνολική ισχύς ξεπερνά τους 900 PS και τα 1356 Nm ροπής που λόγω ηλεκτροκίνησης είναι άμεσα διαθέσιμα με το πάτημα του δεξιού πεντάλ. Το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων Getrag MT82 Calimer, είναι ιδανικό για το drag-strip και στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια διαφορικού Super 8.8 Torsen και ελαστικών Michelin Pilot Sport 4S.

Ford Mustang Lithium

Η εικόνα συμπληρώνεται από τη χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 25,4 mm, τις πολυάκτινες ζάντες Forgeline 20" που φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S, και τα αεροδυναμικά βοηθήματα της Sankuer Composite Technologies (σπλίτερ, μαρσπιέ και διαχύτη) που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Η Mustang Lithium εξοπλίζεται επίσης με το πακέτο Track Handling Pack της Ford Performance, εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo από το Shelby GT350R.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε μια νέα οθόνη 10,4" που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής κονσόλας, μέσα από την οποία ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις λειτουργίες Valet, Sport, Track και Beast. Οι λεπτομέρειες από γαλάζιο χρώμα κάνουν αντίθεση με τις μαύρες επενδύσεις, όμως το μάτι πέφτει κατευθείαν πάνω στο λεβιέ ταχυτήτων - ένα θέαμα το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει σε ηλεκτρικά οχήματα του είδους.

Ford Mustang Lithium

Το Ford Mustang Llithium κατασκευάστηκε για να αποδείξει στους φίλους της αυτοκίνησης πως ένα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους, δίνοντας υποσχέσεις για τα μελλοντικά οχήματα επιδόσεων από το μπλε οβάλ.

Η Ford επενδύει πάνω από $11,5 δισ στα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2022. Στα πλαίσια του εξηλεκτρισμού της γκάμας της, η αμερικανική εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ένα ηλεκτρικό SUV με σχεδίαση εμπνευσμένη από την Mustang, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020, αλλά και το ηλεκτρικό F-150 pick-up για τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube