Η Toyota GR Supra με αφαιρούμενη οροφή [video]

Η Toyota GR Supra με αφαιρούμενη οροφή [video]

H Toyota GR Supra Sport Top δημιουργήθηκε για τη φετινή SEMA.

Η Toyota παρουσίασε την GR Supra Sport Top, ένα πρωτότυπο με οροφή τύπου Targa που εξελίχθηκε για την έκθεση SEMA η οποία φέτος πραγματοποιείται online λόγω της πανδημίας.

Το μοντέλο βασίζεται στο περσινό πρωτότυπο GR Supra Heritage Edition. Η ιδέα για τη δημιουργία του ήρθε από την Supra τέταρτης γενιάς η οποία ήταν διαθέσιμη με αφαιρούμενη μεταλλική οροφή τύπου Targa. 

Η διαδικασία περιλάμβανε το κόψιμο ολόκληρης της οροφής (δεν υπάρχει κεντρική  και την απαραίτητη ενίσχυση του πλαισίου ώστε η ακαμψία να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ακόμα και ως κάμπριο. Τα δύο αφαιρούμενα τμήματα της οροφής μπορούν να αποθηκευτούν στο χώρο αποσκευών του σπορτσκαρ, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία μετατροπής του από κλειστό σε ανοιχτό.

Toyota GR Supra Sport Top

Εκτός από τις αλλαγές στην οροφή, η έκδοση Sport Top φορά το αεροδυναμικό πακέτο της Heritage Edition. Αυτό περιλαμβάνει ανθρακονημάτινο σπλίτερ, προεκτάσεις των μαρσπιέ, επιπλέον εισαγωγές πίσω από τους εμπρός τροχούς, σταθερή αεροτομή και προέκταση του πίσω προφυλακτήρα με διπλό διαχύτη και αεροδυναμικά πτερύγια. Επιπλέον, νέα είναι τα πίσω φώτα LED με στρογγυλά γραφικά, όπως και η σταθερή φτερούγα που αποτελούν παραπομπές στην Supra τέταρτης γενιάς.

Το ενδεχόμενο να δούμε μια ανοιχτή έκδοση της GR Supra στην παραγωγή δεν είναι και τόσο πιθανό, καθώς οι χαμηλές πωλήσεις των κάμπριο στην αγορά δεν δικαιολογούν την επένδυση που χρειάζεται για την εξέλιξή της.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube