Η σπορ κληρονομιά της Subaru σε ένα ηλεκτρικό κουπέ

Η σπορ κληρονομιά της Subaru σε ένα ηλεκτρικό κουπέ

Η Subaru παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο το πρωτότυπο Sport Mobility. Ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο με κεντρικά τοποθετημένο κάθισμα οδηγού.

Subaru Sport Mobility

Σχεδιασμένο για να μας δώσει μια πρόγευση από τα μελλοντικά σπορ μοντέλα της Subaru, το πρωτότυπο Subaru Sport Mobility ξεχωρίζει για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του.

Όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες, το νέο πρωτότυπο της Subaru συνδυάζει μυώδεις καμπύλες με τετραγωνισμένες επιφάνειες και διαθέτει ένα χαρακτηριστικό μπροστινό μέρος με έντονη εισαγωγή, κάθετες εισαγωγές αέρα και λεπτούς προβολείς.

Subaru Sport Mobility

Η Subaru δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες για το Sport Mobility και είναι προφανές ότι σε επίπεδο εμφάνισης, δεν έχει επιρροές από κανένα μοντέλο της Subaru από το παρελθόν ή το παρόν. Βέβαια, με την ιαπωνική φίρμα να τονίζει ότι είναι ένα όχημα που θέτει σε προτεραιότητα την απόλαυση του οδηγού, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για τον πνευματικό διάδοχο του θρυλικού Impreza 22B.

Όπως τα περισσότερα πρωτότυπα στην έκθεση του Τόκιο, το Sport Mobility Concept είναι ηλεκτρικό, με την λακωνική ανακοίνωση της Subaru να αναφέρει: «Αυτό το πρωτότυπο μοντέλο εκφράζει την απόλαυση που προσφέρει η Subaru στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, ενσαρκώνοντας την ευχαρίστηση του να πηγαίνεις οπουδήποτε».

Subaru Sport Mobility

Δεν έχουν κυκλοφορήσει εικόνες από το εσωτερικό, αλλά η Subaru τονίζει ότι ο οδηγός θα έχει τον έλεγχο «και των τεσσάρων τροχών κατά βούληση», υπονοώντας ένα τετρακινητήριο EV με προηγμένη τεχνολογία torque vectoring για βέλτιστη ευελιξία.

Ο οδηγός κάθεται χαμηλά, σε ένα κεντρικά τοποθετημένο κάθισμα που προσφέρει σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα «εξαιρετική ορατότητα και αντίληψη του δρόμου», επιτρέποντας μια «απολαυστική οδήγηση».

Subaru Sport Mobility

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube