Η Porsche γιορτάζει τα 75 χρόνια της με ένα πρωτότυπο

Η Porsche γιορτάζει τα 75 χρόνια της με ένα πρωτότυπο

Για την ακρίβεια ξεκινά τον εορτασμό των 75 χρόνων της με ένα πρωτότυπο, καθώς όπως φαίνεται η Porsche έχει διάφορα στο μυαλό της για τη σημαντική αυτή επέτειο.

Η ημερομηνία έδειχνε 8 Ιουνίου του 1944, όταν η πρώτη Porsche 356 πιστοποιήθηκε για χρήση σε δρόμο στην Αυστρία. Η εταιρία βεβαίως που είχε ιδρύσει ο καθηγητής Ferdinand Porsche με τον Adolf Rosenberger, με πλήρες όνομα «Dr. Ing. h. c. F. Porsche GmbH» κρατούσε από το 1931. Μέχρι τότε όμως περιοριζόταν στην παροχή συμβουλευτικής και R&D για άλλες εταιρίες αυτοκινήτου. Η πρώτη Porsche με το χαρακτηριστικό λογότυπο στο καπό, άλλαζε πλέον τα δεδομένα. 

Από τότε περάσαν 75 χρόνια, μέχρι να φτάσουμε στο 2023. Με τη γερμανική εταιρία να έχει κάθε λόγο να γιορτάζει μία επιτυχημένη πορεία, έχοντας στο ενεργητικό της εμβληματικά μοντέλα δρόμου και μία μεγαλειώδη ιστορία στο χώρο των αγώνων.

Το πλάνο των εορτασμών ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί, ήδη όμως έχουμε το πρώτο διαθέσιμο στοιχείο, που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της φίρμας στο Instagram. 

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο όχημα που το σχήμα του θυμίζει αρκετά 911. Τα μπροστινά φτερά, ωστόσο, είναι ελαφρά πιο ανασηκωμένα, θυμίζοντας κάτι από τις παλαιότερες γενιές του μοντέλου. Πίσω ξεχωρίζει το χείλος του αεροδυναμικού διαχύτη, που εκτείνεται πέρα από τον προφυλακτήρα. Και όσο για την έκθεση, στα λίγα δευτερόλεπτα που διαρκεί το video, όταν δεν παρουσιάζεται τοποθετημένο σε τρέιλερ, μοστράρει τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο 356. 

 

 

Διαβάζοντας στα σχόλια ήδη κάποιοι σπεύδουν να προβλέψουν την έλευση της ηλεκτρικής 911 ενώ άλλοι, πιο μερακλήδες, ονειρεύονται κάποια flatnose 992. Το μόνο σίγουρο, το οποίο επιβεβαιώνεται από το ποστάρισμα της εταιρίας, είναι ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί το σχετικό πρωτότυπο.

Επίσης, οι εορτασμοί δεν θα σταματήσουν εδώ. Για την ακρίβεια, αυτό θα σηματοδοτήσει την αρχή μίας σειράς εκπλήξεων για τα 75 χρόνια της φίρμας. Οπότε εντός του 2023 θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές εκπλήξεις ακόμα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube