Η Nissan θα παρουσιάσει στη Γενεύη το ηλεκτρικό πρωτότυπο IMq crossover

Η Nissan θα παρουσιάσει στη Γενεύη το ηλεκτρικό πρωτότυπο IMq crossover

Μια ακραία σχεδιαστική προσέγγιση που πολλοί ισχυρίζονται πως είναι η πρώτη ιδέα για το μελλοντικό Qashqai.

Η Nissan θα παρουσιάσει στο Σαλόνι της Γενεύης ένα ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο crossover, που ακούει στο κωδικό όνομα IMq και το οποίο για πολλούς αποτελεί μια πρώτη ιδέα για το πώς θα μπορούσε να είναι το μελλοντικό Qashqai.

Η ιδέα του IMq κυκλοφόρησε υπό τη μορφή ενός σκίτσου με ομολογουμένως ακραία σχεδιαστική προσέγγιση που απεικονίζει ένα δυναμικό αμάξωμα με ογκώδες σώμα και μικρά παράθυρα και το οποίο βέβαια επέχει τη θέση teaser για αυτό που θα δούμε στο περίπτερο της μάρκας.

Η Nissan δήλωσε ότι το IMq ενσωμάτωσε το μέλλον της Ευφυούς Κινητικότητας (Intelligent Mobility) δίχως να προχωρήσει σε αποκάλυψη περισσότερων λεπτομερειών για το τεχνικό υπόβαθρο του πρωτότυπου, πέραν του γεγονότος βέβαια ότι  πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που «υπακούει» και στις τεχνολογίες της αυτόνομης οδήγησης.

Η Nissan αναμένεται να αντικαταστήσει το Qashqai, που βρίσκεται στη δεύτερη γενιά του, τον επόμενο χρόνο. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να το κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στο Sunderland της Αγγλίας, παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit.

Η Nissan έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να βάλει στην αγορά οκτώ ολοκαίνουργια ηλεκτροκίνητα μοντέλα με σκοπό να πετύχει το στόχο της που είναι μέχρι το 2022 να έχει ετήσιες πωλήσεις 1.000.000 ηλεκτρικών οχημάτων.  
Σε αυτά θα περιλαμβάνονται και μοντέλα που ενσωματώνουν το υβριδικό σύστημα e-Power της Nissan, το οποίο ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία και αναμένεται να εμφανιστεί και σε αυτοκίνητα που θα διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube