Η Lister ετοιμάζει ένα σύγχρονο Knobbly

Η Lister ετοιμάζει ένα σύγχρονο Knobbly

Διθέσιο και ελαφρύ roadster με μηχανικά μέρη από Jaguar

Η Lister, γνωστή από τα βελτιωτικά πακέτα που προσφέρει για διάφορα μοντέλα της Jaguar, εξελίσσει ένα νέο πρωτότυπο με το όνομα Knobby.

Τα Lister Knobbly της δεκαετίας του '50 βασίζονταν σε Jaguar D-Type ενώ πριν από λίγα χρόνια η εταιρεία είχε κατασκευάσει και 10 continuation μοντέλα τα οποία μάλιστα είχαν και την έγκριση του οδηγού αγώνων Stirling Moss. 

Από την μοναδική φωτογραφία του νέου πρωτοτύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο συνιδρυτής της Lister, Lawrence Whittaker, είναι εμφανής η ομοιότητα με τα πρώτα Knobbly, αφού οι αναλογίες, το κοντό παρμπρίζ, το χαμηλό καπό, τα στρογγυλά φώτα, τα φουσκωμένα φτερά και οι πλευρικές απολήξεις της εξάτμισης είναι ξεκάθαρες αναφορές στο κλασσικό roadster.

Κάτω από το καπό του σύγχρονου Knobby θα μπορούσε να τοποθετηθεί μια βελτιωμένη έκδοση του V8 5,0 λίτρων της Jaguar με τις ανάλογες επεμβάσεις της Lister για να ταιριάζει στον ακραίο χαρακτήρα του ανοικτού μοντέλου. Δεν γνωρίζουμε αν η Lister σκοπεύει να παρουσιάσει μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής του πρωτοτύπου, όμως αν υπήρχε το ανάλογο ενδιαφέρον από συλλέκτες, κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ πιθανό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube