Η Kia παρουσιάζει το κόνσεπτ Imagine

Η Kia παρουσιάζει το κόνσεπτ Imagine

Η Kia αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα ηλεκτρική 4θυρη μπερλίνα, την Imagine. Και για να «χλευάσει» τον ανταγωνισμό και την κούρσα για όλο και περισσότερες και μεγαλύτερες οθόνες, το Imagine διαθέτει πίνακα οργάνων 21”!

Η Kia αναγνωρίζει αυτοβούλως, στο δελτίο Τύπου της τους φόβους του κοινού απέναντι στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Τιμή, αυτονομία, φόρτιση, πολυπλοκότητα. Αυτές είναι όλες οι παράμετροι που μπορούν να εμποδίσουν τη διάδοσή του και η κορεατική φίρμα έπαιξε το χαρτί των συναισθημάτων: «Όταν αρχίσαμε να μελετούμε αυτό το πρωτότυπο και φανταζόμαστε ποιος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος του, γνωρίζαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαντηθούν αυτές οι ερωτήσεις και για να εξαλείψουμε αυτές τις αμφιβολίες ήταν να εξετάσουμε την ηλεκτροκίνηση από καθαρά συναισθηματική άποψη», εξηγεί ο Γάλλος επικεφαλής σχεδίασης της Kia, Grégory Guillaume.

Δυστυχώς για εμάς, δεν έχουμε τεχνικές πληροφορίες σχετικά με το Imagine, εκτός από το ότι χρησιμοποιεί λάστιχα ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση από την Goodyear. Και... αυτό είναι όλο.

Kia Imagine Concept

Για τα υπόλοιπα, ξέρουμε -και βλέπουμε- ότι είναι μια 100% ηλεκτρική 4θυρη μπερλίνα, της οποίας ο σχεδιασμός έρχεται σε αντίθεση με την υπόλοιπη γκάμα Kia. Βρίσκουμε βέβαια μερικές ιδέες που αντλούνται από τα υπάρχοντα μοντέλα, όπως τα φώτα που εκτείνονται στα φτερά (Kia Stinger) ή την «tiger nose» εμπρός, αλλά σε μεγάλο βαθμό ανασχεδιασμένα.

Kia Imagine Concept

Η Kia λέει ότι το Imagine τροφοδοτείται από μπαταρίες που μπορούν να φορτιστούν επαγωγικά. Το παρμπρίζ και η οροφή είναι από ένα ενιαίο κομμάτι γυαλιού και, βέβαια, η λεπτομέρεια που «σκοτώνει» βρίσκεται στην καμπίνα, με την παρουσία ενός καντράν με διαγώνιο 21”. Γιατί αυτός ο κατακλυσμός από πίξελ; Η Kia μας λέει ότι «θέλει να κάνει ένα νεύμα προς την κούρσα που επιδίδονται επί του παρόντος μερικές από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για να ξέρουν ποιος είναι σε θέση να φτιάξει το αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη οθόνη».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube