Η Daihatsu με τέσσερα πρωτότυπα στην Έκθεση του Τόκιο

Η Daihatsu με τέσσερα πρωτότυπα στην Έκθεση του Τόκιο

Μικρά και ενδιαφέροντα kei cars για όλα τα γούστα, εισάγουν έξυπνες λύσεις για μοντέλα παραγωγής του μέλλοντος.

Η Daihatsu ανακοίνωσε τέσσερα πρωτότυπα για την Έκθεση του Τόκιο με χαριτωμένη εμφάνιση, συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και περίεργα ονόματα -  Ico Ico, Tsumu Tsumu, Wai Wai και Waku Waku.

Ico Ico

Το Ico Ico, είναι ένα αυτόνομο όχημα με διαστάσεις kei car και αναλογίες ενός όγκου. Οι συρόμενες πόρτες, το αυξημένο ύψος, το επίπεδο πάτωμα και η ειδική ράμπα προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό. Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες, ενώ οι βάσεις των καθισμάτων αναδιπλώνονται κάνοντας χώρο για ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Tsumu Tsumu

Το Tsumu Tsumu είναι μια μελέτη για μικρό επαγγελματικό όχημα με διαμορφώσιμο χώρο φόρτωσης, ευρύχωρη καμπίνα και πόρτες με μεγάλο άνοιγμα. Μέσα στο αφαιρούμενο κουτί που ενσωματώνεται στο πίσω μέρος υπάρχει ένα drone το οποίο προσγειώνεται στην οροφή. Το μοντέλο είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε μια έκδοση παραγωγής της επόμενης γενιάς επαγγελματικού kei car για την ιαπωνική αγορά.

Wai Wai

Προχωράμε με το Wai Wai, ένα μικρό πολυμορφικό με αμάξωμα δύο όγκων και σχεδιασμό που παραπέμπει σε ζωάκι από ιαπωνικό καρτούν. Το μοντέλο μήκους 4.200 mm μπορεί να φιλοξενήσει έξι επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων. Οι μπροστά πόρτες ανοίγουν συμβατικά ενώ οι πίσω είναι συρόμενες. Η διπλή υφασμάτινη ηλιοροφή ενισχύει την αίσθηση ευρυχωρίας στην καμπίνα. Στο ταμπλό κυριαρχούν οι μακρόστενες οθόνες κάτω από το παρμπρίζ, το πρακτικό ράφι για μικροαντικείμενα, ο μικρός διακοσμητικός κάκτος η αιωρούμενη κεντρική κονσόλα που ενώνεται με την κολόνα του τιμονιού.

Waku Waku

Για το τέλος αφήσαμε το πιο "περιπετειώδες" πρωτότυπο από όλα, με το όνομα Waku Waku. Το μοντέλο μήκους 3.395 mm έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και μια καμπίνα με πρακτικές λύσεις αποθήκευσης. Η πόρτα του χώρου αποσκευών είναι διπλή με χαμηλό κατώφλι, τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται δημιουργώντας επίπεδο πάτωμα με το πορτ παγκάζ, ενώ υπάρχει επιπλέον χώρος για μικροαντικείμενα στην οροφή. Το πρωτότυπο είναι πεντάθυρο, όμως έχει καλυμμένα τα πίσω παράθυρα με πορτοκαλί πάνελ.

Τα τέσσερα ενδιαφέροντα πρωτότυπα της Daihatsu θα κάνουν πρεμιέρα στην Έκθεση του Τόκιο η οποία θα ανοίξει στις 24 Οκτωβρίου. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τα σχέδιά της για το μέλλον όμως είναι σίγουρο πως κάποια από τα πιο εύκολα υλοποιήσιμα σχεδιαστικά στοιχεία των πρωτοτύπων θα περάσουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής - τουλάχιστον όσον αφορά την αγορά της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube