Η CUPRA αποκαλύπτει το Tavascan Extreme E Concept

Η CUPRA αποκαλύπτει το Tavascan Extreme E Concept

Το πρωτότυπο Tavascan Extreme E φανερώνει τη σχεδιαστική γραμμή του μελλοντικού SUV που θα μας παρουσιάσει η CUPRA.

H CUPRA παρουσίασε το πρωτότυπο Tavascan Extreme E, ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που αναδεικνύει τη σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθεί η μελλοντική σειρά παραγωγής του CUPRA Tavascan, του δεύτερου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της ισπανικής φίρμας που θα λανσαριστεί το 2024 και θα κατασκευάζεται στη Βαρκελώνη.

Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept χαρακτηρίζεται από μία εντελώς νέα εξωτερική σχεδίαση καθώς και από μία ολιστική προσέγγιση στη χρήση φυσικών υλικών, καθιστώντας το πιο βιώσιμο και ακόμη πιο εύκολα επισκευάσιμο και προσαρμόσιμο.

«Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept είναι η εξέλιξη του ηλεκτρικού off-road αγωνιστικού μας αυτοκινήτου με ακόμη περισσότερο CUPRA DNA και σχεδίαση που υποδηλώνει τη μελλοντική σχεδιαστική γραμμή της μάρκας. Παράλληλα παρέχει και μεγάλη τεχνική πρόοδο», δήλωσε ο Head of Technical Development της CUPRA Racing, Xavi Serra. «Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept χρησιμοποιεί ίνες λιναριού σε όλο το αμάξωμα καθιστώντας το βιώσιμο καθώς και στοιχεία 3D εκτύπωσης που μπορούν να αναδημιουργηθούν γρήγορα ώστε να παραμείνει το αγωνιστικό αυτοκίνητο στον αγώνα».

H εμπρός και πίσω σχεδίαση άλλαξε σημαντικά σε σχέση με το όχημα που αγωνίζεται την πρώτη σεζόν του Extreme E. Η τεχνολογία LED παρέχει μεγαλύτερη ελευθερία στην παραγωγή ενός οχήματος με CUPRA DNA, ενώ οι προβολείς σε τρεις τριγωνικές ομάδες εκατέρωθεν προσδίδουν πιο επιβλητική εμφάνιση. Ο φωτισμός τοποθετείται σε ένα πλαίσιο τρισδιάστασης εκτύπωσης - μια τεχνολογία που επιλέχθηκε για να δώσει το CUPRA Tavascan Extreme E Concept ένα επιπρόσθετο σημαντικό πλεονέκτημα.

Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα ανταλλακτικά μπορούν να κατασκευαστούν σε μόλις έξι ώρες. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μπορεί να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στις αλλαγές αφού τα ανταλλακτικά θα μπορούν να τοποθετηθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς την ανάγκη δύσχρηστων και ακριβών εργαλείων.

Η κατασκευή μεγάλου μέρους του αμαξώματος από ίνες λιναριού σημαίνει ότι τα φύλλα ανθρακονήματος αντικαθίστανται, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και χωρίς να υπάρχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση. Μία τεχνολογία που μελλοντικά θα μπορούσε να προσαρμοστεί και στα οχήματα παραγωγής.

Το CUPRA Tavascan Extreme E Concept είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 54 kWh, τοποθετημένη πίσω από το κόκπιτ για πραγματική κατανομή βάρους στο πίσω μέρος και μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε περίπου 4’’.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE