Honda Tomo Concept από το IED στη Γενεύη

Honda Tomo Concept από το IED στη Γενεύη

Συνεργασία της Honda με το Instituto Europeo di Design (IED) για ένα μικρό ηλεκτροκίνητο coupe.

Εκτός από το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο της Honda που θα αποτελεί την εξελιγμένη έκδοση του Urban EV και προπομπό ενός μοντέλου παραγωγής, ένα ακόμη πρωτότυπο με τα σήματα της εταιρείας θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση Γενεύης.

Τo Tomo Concept είναι μια δημιουργία 13 τελειόφοιτων του τμήματος σχεδιασμού αυτοκινήτων στο IED Torino σε συνεργασία με το επίσημο σχεδιαστικό κέντρο της Honda, ενώ το μοντέλο κλίμακας 1:1 κατασκευάστηκε από την EDAG Italia.

Το brief που έδωσε η ιαπωνική εταιρεία στους φοιτητές ήταν να σχεδιάσουν το ιδανικό μέσο μεταφοράς για νέους ανθρώπους μέσα στα επόμενα 6 χρόνια, με έμφαση στην οδηγική ευχαρίστηση. Οι προτάσεις που επιλέχθηκαν από τη Honda ήταν αυτές του Ricardo Alejandro Campos Ortega (Μεξικό) για το εξωτερικό και του Rudraksh Banerjie (Ινδία) για το εσωτερικό. Στη συνέχεια, ο σχεδιασμός εξελίχθηκε περαιτέρω από την ομάδα των υπόλοιπων φοιτητών που περιλάμβανε τους/τις: Tanmay Madhukar Chavan (India), Michele Corneliani (Italy), Shobhanjit Das (India), Alexander Marcel Fröse (Germany), Xiaole Ge (China), Ramón Emmanuel Hernández Cortés (Mexico), Tianchen Huang (China), Sameer Aminullah Khan (India), Saketh Nalla (India), Jay Shrikant Nibandhe (India), Yu-Jie Wang (Taiwan) με επιβλέποντες καθηγητές τους Alessandro Cipolli, Davide Tealdi και Luca Borgogno (υπεύθυνο σχεδιασμού της Automobili Pininfarina).

Όπως βλέπουμε από τα σκίτσα, το Tomo (που σημαίνει "φίλος" στα Ιαπωνικά) είναι ουσιαστικά μια coupe έκδοση του Urban EV και απευθύνεται σε όσους θέλουν να ένα όχημα για τις μετακινήσεις τους εντός της πόλης αλλά και για τον ελεύθερο χρόνο τους στην εξοχή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube