Honda: Θα είναι το πιο ισχυρό Civic Type R και το δείχνει [video]

Honda: Θα είναι το πιο ισχυρό Civic Type R και το δείχνει [video]

Το νέο Honda Civic Type R θα αποδίδει πάνω από 280 ίππους και θα λανσαριστεί στην αγορά το 2015.

Τα βλέμματα όλων, στο περίπτερο της Honda στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, έχουν επικεντρωθεί στο Civic Type R Concept. Στο πρωτότυπο που αποκαλύπτει τη σχεδιαστική ταυτότητα του πολυαναμενόμενου ιαπωνικού hot hatch, την έκδοση παραγωγής του οποίου θα δούμε στους δρόμους το 2015.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, κυρίαρχο λόγο στο αμάξωμα του Civic Type R Concept έχουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα που δεν τοποθετήθηκαν μόνο για να τονίσουν ότι το επερχόμενο Civic Type R θα είναι το ισχυρότερο και ταχύτερο όλων των εποχών. Είναι αποτέλεσμα πολύωρων δοκιμών των μηχανικών της ιαπωνικής φίρμας όχι μόνο σε εργαστήρια, αλλά και σε πίστες όπως το θρυλικό Nurgburgring όπως μας έχει δείξει και η ίδια η Honda.

Το εμπρός σπόιλερ είναι σχεδιασμένο για πρόσθετη αεροδυναμική πίεση, τα κάθετα πλαϊνά φτερά και το σχήμα του εμπρός προφυλακτήρα βοηθούν στη μείωση της αντίστασης και στον έλεγχο της ροής αέρα γύρω από τα εμπρός ελαστικά. Οι πάνω και κάτω αεραγωγοί έχουν μεγαλώσει όπως και οι εξαγωγές στο καπό ώστε να παρέχουν επαρκή ψύξη στο νέο τούρμπο κινητήρα. Τα εμπρός και πίσω φτερά έχουν μεγαλώσει για να χωρούν φαρδύτερα ελαστικά, ενώ έχουν ενσωματωθεί αεραγωγοί για βελτιστοποίηση της ροής αέρα. Η διπλή πίσω πτέρυγα από την πλευρά της προσφέρει πρόσθετη αεροδυναμική πίεση.

Τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις του νέου Type R δεν ανακοινώθηκαν ακόμα, όμως η ιαπωνική φίρμα μας έχει κάνει γνωστό από καιρό ότι η νέα γενιά του Civic θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα διατεθεί στην Ευρώπη και θα εφοδιάζεται με τους νέους κινητήρες VTEC TURBO της σειράς Earth Dreams Technology. Αυτός του Type R θα είναι ένας δίλιτρος τούρμπο με 4 κυλίνδρους και άμεσο ψεκασμό και θα αποδίδει σύμφωνα με τα λεγόμενα της Honda περισσότερους από 280 ίππους, πληρώντας παράλληλα τις προδιαγραφές ρύπων EURO 6

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube