node/37631

Honda Augmented Driving Concept: Αυτόνομο roadster από το μέλλον [video]

Το φουτουριστικό πρωτότυπο έχει ένα τεχνολογικά προηγμένο τιμόνι με έξυπνες λειτουργίες.

Η Honda θα παρουσιάσει το φουτουριστικό πρωτότυπο Augmented Driving Concept στην έκθεση τεχνολογίας CES του Las Vegas με το οποίο εξερευνά τη μετάβαση στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

Το πρωτότυπο είναι ένα μικρό διθέσιο roadster χωρίς οροφή και χωρίς ζώνες ασφαλείας, το οποίο εισάγει ένα νέο τύπο τιμονιού που ενσωματώνει μια σειρά από νέες λειτουργίες. Για παράδειγμα για να εκκινήσει το όχημα ο χρήστης απλά χτυπά απαλά το τιμόνι δύο φορές, για να επιβραδύνει το τραβά προς το μέρος του ενό για να επιταχύνει το σπρώχνει προς τα εμπρός. Όπως βλέπουμε από το βίντεο, με μια απλή κίνηση των δαχτύλων πάνω στο τιμόνι το όχημα αντιλαμβάνεται πως ο επιβάτης θέλει να τραβήξει μια φωτογραφία το όμορφο τοπίο, και κινείται αυτόματα προς την άκρη του δρόμου επιβραδύνοντας για λίγα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, το Honda Augmented Driving concept προσφέρει πάνω από 8 λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης με αισθητήρες και κάμερες να διαβάζουν διαρκώς τις εκφράσεις και τις κινήσεις του επιβάτη για την ομαλή μετάβαση μεταξύ τους.

 

Εκτός από το πρωτότυπο η Honda θα παρουσιάσει επίσης το ηλεκτρικό σκούτερ ESMO με φορητή επαναφορτιζόμενη μπαταρία και το σύστημα επικοινωνίας μεταξύ αυτοκινήτων και υποδομων V2X.

 

Πηγή: Carscoops

TAGS
node/39648

Σχεδιαστική σπουδή για το επόμενο Citroën C3

Ο Kleber Silva μας δείχνει πώς θα είναι η επόμενη γενιά του μικρομεσαίου της γαλλικής εταιρείας.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστική σπουδή για το επόμενο Citroën C3

Εντελώς διαφορετικό θα είναι -σύμφωνα με τον γνωστό σχεδιαστή Kleber Silva- το μελλοντικό Citroen C3.

Αν πιστέψουμε την σχεδιαστική προσέγγιση του σχεδιαστή, το αυτοκίνητο δεν θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό C3, καθώς θα χάσει την «καμπυλωτή» του εμφάνιση και θα αποκτήσει περισσότερες ακμές και θα γίνει πιο «επιθετικό». 

Να θυμίσουμε ότι η Citroën παρουσίασε τον Φεβρουάριο το ανανεωμένο C3, το οποίο δέχεται ένα διακριτικό facelift μετά από 4 χρόνια στην αγορά και αφού η σημερινή γενιά του έχει σημειώσει ήδη 750.000 πωλήσεις (συνολικά όλες οι γενιές C3 μετρούν 4,5 εκατομμύρια πωλήσεις).

c3

Το νέο C3 θα χρησιμοποιεί ως βάση την πλατφόρμα CMP του νέου Peugeot 208 και το Opel Corsa. Ως εκ τούτου θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι στη γκάμα του θα περιλαμβάνει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση που θα βασίζεται στις αντίστοιχες των e-208 και Corsa-e. 

Kάπως έτσι το ηλεκτρικό C3 αναμένεται να εφοδιάζεται με μπαταρία 50 kWh που θα προσφέρει αυτονομία περίπου 330 km. Ο ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει ισχύ 136 PS και ροπή 260 Nm.

Το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου αναμένεται προς τα τέλη του 2021. 

node/39638
Sony Vision-S Concept

To Sony Vision-S εμφανίζεται στο Tokyo [video]

Θυμάστε που η Sony μας παρουσίασε online νωρίτερα εφέτος το εντυπωσιακό Vision-S. Τώρα βλέπουμε τη γιαπωνέζικη ηλεκτρική μπερλίνα να βολτάρει στο Tokyo κοντά στην έδρα της Sony.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

To Sony Vision-S εμφανίζεται στο Tokyo [video]

Οι τελείως ψεύτικες και στατικές φωτογραφίες του απροσδόκητου Sony Vision-S μας έδωσαν μια πρόγευση γι’ αυτό που ετοιμάζουν οι Ιάπωνες τον περασμένο Ιανουάριο. Αλλά το 4θυρο Sony φαίνεται ότι κινείται κιόλας! Απόδειξη, αυτό το σύντομο διαφημιστικό κλιπάκι που δημοσιεύτηκε στο Youtube από τον ιαπωνικό γίγαντα.

Στο video, ένα μυστηριώδες λευκό φορτηγό μπαίνει στον υπόγειο χώρο στάθμευσης των κεντρικών γραφείων της Sony. Στη συνέχεια, οι πλευρικές πόρτες αποκαλύπτουν το προφίλ του ιαπωνικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Οι εικόνες που ακολουθούν μας δείχνουν σε animation την καμπίνα και τον φωτισμό του Vision-S. Και βάζοντας όπισθεν, το αυτοκίνητο κατεβαίνει απαλά, με μικρή ταχύτητα, από την πλατφόρμα του.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Sony λέει ότι δεν έχει την πρόθεση να λανσάρει εμπορικά το ηλεκτρικό πρωτότυπό της. Το Vision-S χρησιμοποιείται επίσημα μόνο για την εξέλιξη onboard τεχνολογιών που συνδέονται, μεταξύ άλλων, με την ψυχαγωγία.