Honda Augmented Driving Concept: Αυτόνομο roadster από το μέλλον [video]

Honda Augmented Driving Concept: Αυτόνομο roadster από το μέλλον [video]

Το φουτουριστικό πρωτότυπο έχει ένα τεχνολογικά προηγμένο τιμόνι με έξυπνες λειτουργίες.

Η Honda θα παρουσιάσει το φουτουριστικό πρωτότυπο Augmented Driving Concept στην έκθεση τεχνολογίας CES του Las Vegas με το οποίο εξερευνά τη μετάβαση στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

Το πρωτότυπο είναι ένα μικρό διθέσιο roadster χωρίς οροφή και χωρίς ζώνες ασφαλείας, το οποίο εισάγει ένα νέο τύπο τιμονιού που ενσωματώνει μια σειρά από νέες λειτουργίες. Για παράδειγμα για να εκκινήσει το όχημα ο χρήστης απλά χτυπά απαλά το τιμόνι δύο φορές, για να επιβραδύνει το τραβά προς το μέρος του ενό για να επιταχύνει το σπρώχνει προς τα εμπρός. Όπως βλέπουμε από το βίντεο, με μια απλή κίνηση των δαχτύλων πάνω στο τιμόνι το όχημα αντιλαμβάνεται πως ο επιβάτης θέλει να τραβήξει μια φωτογραφία το όμορφο τοπίο, και κινείται αυτόματα προς την άκρη του δρόμου επιβραδύνοντας για λίγα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, το Honda Augmented Driving concept προσφέρει πάνω από 8 λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης με αισθητήρες και κάμερες να διαβάζουν διαρκώς τις εκφράσεις και τις κινήσεις του επιβάτη για την ομαλή μετάβαση μεταξύ τους.

 

Εκτός από το πρωτότυπο η Honda θα παρουσιάσει επίσης το ηλεκτρικό σκούτερ ESMO με φορητή επαναφορτιζόμενη μπαταρία και το σύστημα επικοινωνίας μεταξύ αυτοκινήτων και υποδομων V2X.

 

Πηγή: Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube