Hλεκτρικό SEAT Mii, εργαστήρι νέων τεχνολογιών συνδεσιμότητας

Hλεκτρικό SEAT Mii, εργαστήρι νέων τεχνολογιών συνδεσιμότητας

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της SEAT, e-Mii αποκαλύφθηκε στο Συνέδριο Mobile World που έγινε στη Βαρκελώνη.Είναι το δοκίμιο της SEAT πάνω στις νέες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, τις οποίες θα παρουσιάζει σταδιακά η εταιρεία από τα μοντέλα του 2018

Η SEAT υποστηρίζει ότι το e-Mii είναι ακόμα ένα πρωτότυπο, το οποίο βέβαια υιοθετεί σχεδόν όλη την τεχνολογία του Volkswagen e-Up! που είχε πρωτοπαρουσιαστεί το 2013.

Κινείται από ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση αντίστοιχη με 82 PS, ροπή 21,4 kgm και έχει μια αυτονομία της τάξης των 150 χιλιομέτρων, όταν οι μπαταρίες είναι πλήρως φορτισμένες. Πάντως, όπως είχαμε διαπιστώσει και με το e-up! Η αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες δεν ξεπερνά τα 120 χιλιόμετρα. 
Η SEAT υποστηρίζει ότι το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης έχει τελική ταχύτητα 130 km/h  και κάνει το 0-100 km/h από στάση σε 11,3” χρόνος περίπου μισό δευτερόλεπτο καλύτερος από αυτόν που μετρήσαμε στο e-up!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Volkswagen e-up!


Για να φορτίσει πλήρως η συστοιχία μπαταριών του e-Mii χρειάζονται εννέα ώρες από οικιακή πρίζα, αλλά ένας ταχυφορτιστής χρειάζεται μόλις μισή ώρα για να φορτίσει το 80% της μπαταρίας. Η SEAT δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει ότι θα βγάλει το e-Mii στην παραγωγή. Ωστόσο η ισπανική εταιρεία έχει ήδη δηλώσει ότι θα βγάλει ένα ηλεκτρικό μοντέλο στην παραγωγή, πριν το 2019. Ο επικεφαλής της SEAT, Luca de Meo δήλωσε ότι το e-Mii είναι ένα «ορεκτικό» για το μοντέλο που θα παρουσιαστεί το 2019. Στο μεταξύ ένας μικρός στόλος από ηλεκτρικά Mii θα δοκιμάζεται στους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαπιστωθεί η αξιοπιστία του ηλεκτροκινητήρα αλλά και να δοκιμαστούν ορισμένα νέα συστήματα συνδεσιμότητας.

Ο στόλος των e-Mii θα αποτελείται από 10 αυτοκίνητα, τα οποία θα μοιράζονται σε διάφορους οδηγούς, μέσω ενός ψηφιακού κλειδιού που θα έχουν στα smartphone τους. Κάποιες από τις νέες τεχνολογίες που θα δοκιμαστούν στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης είναι ένα σύστημα πλοήγησης που θα προβλέπει την κίνηση και θα αναπροσαρμόζει τη διαδρομή για να αποφύγει κυκλοφοριακές συμφορήσεις που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας ενός ατυχήματος για παράδειγμα. Θα έχει επίσης έναν ανιχνευτή χώρων στάθμευσης και δυνατότητα πληρωμής του πάρκινγκ προκαταβολικά, μέσω τηλεφώνου. Τα αυτοκίνητα θα τα μοιράζονται οι υπάλληλοι της SEAT που εργάζονται στο νέο πρότζεκτ της εταιρείας Metropolis: Lab Barcelona, το οποίο έχει δημιουργηθεί για να αναπτύξει νέες λειτουργίες συνδεσιμότητας για τα αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο SEAT Ibiza 2018 [video]

Αν και το αυτοκίνητο υπάρχει περίπτωση να μην βγει τελικά στην παραγωγή ο de Meo λέει ότι θέλει τη SEAT πρωτοπόρο στις υπηρεσίες συνδεσιμότητας του αυτοκινήτου, ανάμεσα στις εταιρείες του Volkswagen Group. Υποστηρίζει δε πως όλες οι τεχνολγίες που δοκιμάζονται με το e-Mii θα φτάσουν τελικά στην παραγωγή σε μοντέλα που θα παρουσιαστούν το 2018 και 2019.

Από την άλλη πλευρά, ενώ η SEAT θα αναλάβει το ρόλο του πρωτοπόρου για υπηρεσίες συνδεσιμότητας μέσα στον Όμιλο, θα βασιστεί στις υπόλοιπες εταιρείες όσον αφορά τις τεχνολογίες της ηλεκτροκίνησης και της αυτονομίας.

Προφανώς αν τελικά το e-Mii φτάσει μέχρι τη γραμμή παραγωγής θα είναι σε διπλάσια τουλάχιστον τιμή από τα συμβατικά Mii.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube