H Honda ονειρεύεται ένα μικρό Type R!

H Honda ονειρεύεται ένα μικρό Type R!

Αν αναρωτιέστε πώς θα ήταν ένα μικρό Type R, η Honda δίνει την απάντηση με το Small RS Concept.

Το χαριτωμένο πρωτότυπο παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Ινδονησίας και μας προϊδεάζει για το επερχόμενο νέο Honda Brio.

To Small RS Concept είναι ένα έντονα σπορ μικρό χάτσμπακ, με επιθετική εμφάνιση, που προλογίζει το Brio νέας γενιάς, ένα μοντέλο για τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας. Η Honda είχε ακολουθήσει την ίδια τακτική με το υπάρχον Brio, παρουσιάζοντας προηγουμένως ένα Honda Small Car Concept το 2010.

Το νέο πρωτότυπο όμως είναι πολύ πιο ενδιαφέρον. Έχει μια επιθετική μάσκα από γυαλιστερό μαύρο πλαστικό με έναν μεγάλο αεραγωγό από κάτω, φώτα ημέρας LED και δανείζεται στοιχεία από το Civic Type R, όπως τα τονισμένα πλαϊνά μαρσπιέ και η υπερμεγέθης πίσω πτέρυγα. Επιθετικός είναι κι ο αεραγωγός scoop πάνω στο καπό, σε συνδυασμό με τις μαύρες ζάντες, τα τριγωνικά τελικά των εξατμίσεων και τους λογότυπους RS.

Αν υπάρξει όντως νέο σπορτίφ Brio RS, θα είναι το τρίτο μοντέλο με αυτά τα διακριτικά, μετά το Jazz, το Mobilio και το προηγούμενο Brio.

Η Honda δεν έδειξε το εσωτερικό του πρωτοτύπου, αλλά υποθέτουμε ότι θα έχει ανάλογη σπορ σχεδίαση.

Πέρα από το Small RS Concept, η Honda παρουσιάζει στην Ινδονησία ένα αγωνιστικό NSX GT3 κι ένα Honda Civic Type R Touring με ξεχωριστά χρώματα.

Ο γενικός διευθυντής της Honda για την περιφερειακή αγορά, Takehiro Watanabe, είπε ότι το πρωτότυπο «Τονίζει το σπορ πνεύμα της Honda, ειδικά στα μικρά της μοντέλα», προσθέτοντας ότι «αποτελεί το όραμά μας για το πώς πρέπει να είναι ένα μικρό σπορτίφ αυτοκίνητο».

[Πηγή: Honda]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube