Το GTI των GTI από την VW

Το GTI των GTI από την VW

Πολλά από τα σχεδιαστικά και μηχανικά χαρακτηριστικά του Design Vision GTI θα τα δούμε σε μελλοντικές γενιές του Golf

Μπορεί το Design Vision GTI να αποτελεί πρωτότυπο και απλά μια σπουδή ενός αγωνιστικού Golf GTI, δεν παύει όμως να δημιουργεί ενθουσιασμό στους απανταχού λάτρεις, και όχι μόνο, του συγκεκριμένου μοντέλου της VW.

Και αυτό γιατί, η σχεδίαση και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το ποιόν του. Το χαμηλό και φαρδύ σουλούπι του με τις πολλές λεπτομέρειες χορταίνει το μάτι, ενώ για την «ουσία» φροντίζουν η τετρακίνηση, το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ο νέος 3λιτρος TFSI με τους δύο υπερσυμπιεστές που αποδίδει 503 ίππους και 57 kgm ροπής. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι αρχικές φήμες που ήθελαν τον γνωστό 3.Ο TFSI να φωλιάζει κάτω από το καπό του Design Vision GTI δεν υφίστανται, καθώς οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι πρόκειται για έναν νέο VR6 κινητήρα. Η VW δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, αλλά το μέγεθος που χαρίζει το μικρό άνοιγμα του V κινητήρα (15o) και η θέση που βρίσκονται το συστήματα εισαγωγής αέρα και εξαγωγής καυσαερίων υποδηλώνουν ότι πρόκειται για έναν νέο κινητήρα της συγκεκριμένης οικογένειας.

Οι άνθρωποι όμως της VW κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους και είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να δούμε να βγαίνει στην παραγωγή κάτι τόσο «ακραίο». Το μόνο που μπορούμε πούμε με σιγουριά είναι ότι πολλά από τα σχεδιαστικά και μηχανικά χαρακτηριστικά του θα τα δούμε σε μελλοντικές γενιές του Golf, ίσως και στην τρίτη γενιά του Scirocco.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube