Genesis X Concept: Πολυτελές και αμιγώς ηλεκτρικό GT [video]

Genesis X Concept: Πολυτελές και αμιγώς ηλεκτρικό GT [video]

Μια σχεδιαστική μελέτη για το μέλλον της Genesis.

Η Genesis παρουσίασε στο Los Angeles το X Concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό GT με σχεδιασμό που θα επηρεάσει τα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της φίρμας.

Το Genesis X Concept που αποτελεί συνέχεια των Essentia Concept (2018) και Mint Concept (2019), είναι η απόλυτη έκφραση της σχεδιαστικής γλώσσας  Athletic Elegance σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχεδιασμού της Genesis, SangYup Lee.

Genesis X

Το πρωτότυπο έχει αναλογίες τριών όγκων με μακρύ καπό και φουσκωμένα φτερά. Η γρίλια "Crest" της Geneis έχει το χαρακτηριστικό σχήμα με μοτίβο G-matrix και αυξημένο πλάτος, ενώ οι δυναμικές γραμμές στο καπό θυμίζουν μοντέλα της Aston Martin.

Το αεροδυναμικό αμάξωμα περιβάλλεται από διπλή γραμμή η οποία ξεκινά από τα εμπρός φώτα LED, συνεχίζεται στο προφίλ και φτάνει μέχρι τα λεπτά πίσω φώτα. Παρούσα και η γραμμή Parabolic Line που συναντάμε σε όλα τα μοντέλα παραγωγής της Genesis.

H Genesis επέλεξε τη νέα απόχρωση Lencois Blue για το αμάξωμα που είναι εμπνευσμένη από τις λίμνες του Εθνικού Πάρκου Maranhenses στη Βραζιλία και συνδυάζεται με γκρι πεντάκτινες ζάντες και λαχανί δαγκάνες φρένων.

Genesis X

Στο εσωτερικό υπάρχει χώρος για τέσσερις επιβάτες. Ξεχωρίζουν οι δερμάτινες επενδύσεις με καφέ δέρμα, το αιρούμενο κεντρικό τούνελ, η οθόνη στην κεντρική κονσόλα που ενώνεται με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων αγκαλιάζοντας τον οδηγό, το τιμόνι με δύο ακτίνες και πλήκτρα αφής και ο ambient φωτισμός. 

H Genesis δεν αποκάλυψε στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του X Concept πέρα ότι είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Όσο για μια έκδοση παραγωγής, κάτι τέτοιο δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό για το μέλλον καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία δεν έχει τον όγκο πωλήσεων που θα δικαιολογούσε μια τέτοια επένδυση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube