Genesis Mint Concept στη Νέα Υόρκη

Genesis Mint Concept στη Νέα Υόρκη

Ένα premium ηλεκτροκίνητο όχημα πόλης με αναλογίες που παραπέμπουν σε sportscar.

Η Genesis, θυγατρική της Hyundai για τα πολυτελή οχήματα του ομίλου, παρουσίασε στη Νέα Υόρκη το Mint Concept, ένα premium και πλήρως ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο σχεδιασμένο για την πόλη.

Οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις και το χαμηλό βάρος, κάνουν το Mint ιδιαίτερα ευέλικτο και ευχάριστο στην οδήγηση και σε συνδυασμό με την μπαταρία του χαρίζουν αυτονομία 320 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Genesis Mint

Σχεδιαστικά, οι αναλογίες τριών όγκων ξεφεύγουν από τα πρότυπα των οχημάτων πόλης. Οι μεγάλοι τροχοί, οι μικροί πρόβολοι, τα νεύρα στο καπό και οι τονισμένοι ώμοι παραπέμπουν σε sportscar, όπως και το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ και η γραμμή της οροφής. Τα τετραπλά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω ενώνονται με λεπτές μπάρες LED.

Η απουσία γρίλιας στη μάσκα αλλά και περιττών εισαγωγών αέρα, συμβαδίζει με το καθαρό look του αμαξώματος το οποίο είναι βαμμένο σε ματ απόχρωση Hunter Green. Η μικρή εισαγωγή στον εμπρός προφυλακτήρα και οι εσοχές G-Matrix στα μαρσπιέ και τις ποδιές βοηθούν στην ψύξη της μπαταρίας αλλά και την καλύτερη ροή του αέρα.

Genesis Mint

Ένα ακόμα ενδιαφέρον σχεδιαστικό στοιχείο είναι οι πίσω πόρτες με το ασυνήθιστα υψηλό κατώφλι, οι οποίες ανοίγουν προς τα πάνω ως ανάποδες scissor doors, διευκολύνοντας την πρόσβαση στον χώρο αποσκευών πίσω από τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος σχεδιασμού Luc Donckerwolke, το εσωτερικό του Mint Concept είναι εμπνευσμένο από την κορεάτικη παράδοση του να δίνεις αξία στον κενό χώρο αλλά και από τις μοντέρνες τάσεις σχεδιασμού των ευρωπαϊκών επίπλων.

Genesis Mint

Το τιμόνι περιβάλλεται από έξι κυκλικές οθόνες αφής που δίνουν πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες ενώ στη μέση του βρίσκεται η κεντρική οθόνη αφής που λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Στην ευρύχωρη διθέσια καμπίνα κυριαρχούν οι επενδύσεις από υψηλής ποιότητας υλικά και ο μίνιμαλ σχεδιασμός. Το δέρμα cognac καλύπτει σχεδόν όλες τις επιφάνειες του εσωτερικού όπως και τα καθίσματα που ενώνονται μεταξύ τους. Επιπλέον, η κεντρική κονσόλα και ο πίνακας οργάνων μπορεί να αναδιπλωθεί, διευκολύνοντας την είσοδο και την έξοδο από το όχημα.

Στην εξέλιξη του Mint συμμετείχαν τα σχεδιαστικά κέντρα της Genesis σε Ευρώπη (Γερμανία), Ασία (Κορέα) και Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ). Το πρωτότυπο όχημα αποτελεί σχεδιαστική μελέτη που εξερευνά την πιθανή επέκταση της Genesis σε άλλες κατηγορίες και τουλάχιστον προς το παρόν δεν προορίζεται για την παραγωγή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube