Ford Mustang Mach-E 1400: Ηλεκτροκίνητο τέρας [video]

Ford Mustang Mach-E 1400: Ηλεκτροκίνητο τέρας [video]

Ένα πρωτότυπο βασισμένο στο Mustang Mach-E με 7 ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 1.419 PS!

H Ford παρουσίασε σήμερα το Mustang Mach-E 1400, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο το οποίο έχει στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης στο κομμάτι των επιδόσεων.

Το πρωτότυπο εξελίχθηκε από την Ford Performance σε συνεργασία με την RTR Vehicles, με το project να απαιτεί πάνω από 10.000 εργατοώρες. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του Mustang Mach-E αποτελείται από 7 μοτέρ - 3 στον εμπρός άξονα και 2 στον πίσω - με συνδυαστική ισχύ 1.419 PS (!). Όλη αυτή η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με δυνατότητα κίνησης πίσω ή εμπρός ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Η μπαταρία χωρητικότητας 56,8 kWh χρησιμοποιεί κοβάλτιο, νικέλιο και μαγγάνιο για υπερ-υψηλή απόδοση, ενώ έχει τη δυνατότητα να ψύχεται ενώ φορτίζει, έτσι ώστε να μειώνεται ο χρόνος ανάπαυλας ανάμεσα που απαιτείται ανάμεσα σε κάθε session.

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης συνδυάζει την ανάκτηση ενέρεγιας με το ABS και το σύστημα ευστάθειας με στόχο τη μέγιστη απόδοση των φρένων της Brembo, ενώ το υδραυλικό χειρόφρενο είναι σχεδιασμένο για drift. Επιπλέον, το στήσιμο του εμπρός μέρους είναι εντελώς διαφορετικό στις λειτουργίες Drift και Track με επεμβάσεις στην ανάρτηση και το τιμόνι.

Ford Mustang Mach-E 1400

Όπως θα περιμένατε από ένα τέτοιο όχημα, η εξωτερική σχεδίαση είναι απόλυτα ταιριαστή με τις εξωπραγματικές επιδόσεις του. Ολόκληρο το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα εκτός από το καπό που είναι φτιαγμένο από composite fibres. 

Το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο περιλαμβάνει φουσκωμένα φτερά εμπρός και πίσω με ενσωματωμένες εσοχές, σπλίτερ, αεροδυναμικά πτερύγια στον προφυλακτήρα, προεκτάσεις των μαρσπιέ, πλευρικές εισαγωγές αέρα, επιπλέον εισαγωγές αέρα στο καπό, τροχούς αγωνιστικού τύπου, ένα διαχύτη που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του πίσω προφυλακτήρα και μια γιγαντιαία φτερούγα στο πίσω μέρος. Χάρη σε όλα αυτά, το Mustang Mach-E 1400 παράγει πάνω από 1.000 kg κάθετης δύναμης στα 257 km/h.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Mustang Mach-E 1400 θα γίνει στο NASCAR, με την Ford να ελπίζει πως αυτό το όχημα επίδειξης θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού - και όχι μόνο.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube