Ferrari FF: Η πρόταση του Giugiaro που «έχασε» από τον Pininfarina

Ferrari FF: Η πρόταση του Giugiaro που «έχασε» από τον Pininfarina

Ένα μοναδικό πρωτότυπο για το ιταλικό σούπερκαρ βρίσκεται στο γκαράζ ενός συλλέκτη.

Όταν μια αυτοκινητοβιομηχανία ξεκινά την εξέλιξη ενός νέου μοντέλου έχει δύο επιλογές: τους δικούς της σχεδιαστές ή έναν εξωτερικό οίκο. Ενίοτε δίνει σε όλους τις βασικές προδιαγραφές και τους ζητά να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.

Το ίδιο, προφανώς, έκανε και η Ferrari για την FF. Το τετραθέσιο και τετρακίνητο GT αποτελεί δημιούργημα του Pininfarina που σχεδίασε ένα shooting brake που διαφέρει ριζικά από οτιδήποτε άλλο βγήκε ποτέ από τη γραμμή παραγωγής στο Maranello.

Η εκδοχή της Italdesign Giugiaro που φαίνεται στις φωτογραφίες πρέπει πάντως να εξετάστηκε σοβαρά μια και έφτασε στο στάδιο του πρωτοτύπου σε κλίμακα 1:1, κάτι που συνήθως συμβαίνει όταν οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Η σύγκριση ανάμεσα στις δύο προτάσεις είναι εύκολη μια και το πρωτότυπο είναι παρκαρισμένο δίπλα στην FF παραγωγής. Σε σχέση με την τελευταία το αμάξωμα είναι ψηλότερο, με περισσότερες ακμές, πιο φουτουριστικό πίσω μέρος αλλά και πολύ πιο συμβατικό εμπρός δίχως να έχει κάτι που να θυμίζει Ferrari.

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αφού, όταν γίνει η τελική επιλογή, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της μάρκας συνεργάζονται στενά για το ραφινάρισμα του πρωτοτύπου, συχνά κάνοντας αλλαγές που υπαγορεύονται από τις τεχνικές προδιαγραφές ή τις προτιμήσεις των στελεχών που δίνουν το πράσινο φως.

Αν και περί ορέξεως ουδείς λόγος,το σχέδιο του Pininfarina δείχνει, στα δικά μας μάτια τουλάχιστον, πως η Ferrari έκανε τη σωστή επιλογή.

[Πηγή: Corriere della Serra via Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube