Ετοιμάζει μικρό χάτσμπακ η Datsun - Επίσημo σκίτσo

Ετοιμάζει μικρό χάτσμπακ η Datsun - Επίσημo σκίτσo

Η επανεμφανιζόμενη φίρμα Datsun δημιουργεί αίσθηση με το στιλ ενός νέου αυτοκινήτου που θα λανσαριστεί το 2014

Προγραμματισμένο να παρουσιαστεί αργότερα μέσα στον Ιούλιο, το 5θυρο χάτσμπακ επιβεβαιώθηκε από τον κατασκευαστή ότι θα στοχεύσει στη νέα γενιά αγοραστών και ότι θα κοστίζει €4.000, όταν θα λανσαριστεί στην αγορά το 2014.

Το αυτοκίνητο, με κωδική ονομασία Κ2 προκαταρκτικά θα απευθυνθεί στις αγορές της Ρωσίας, της Ινδονησίας, της Ν. Αφρικής και της Ινδίας. Η τιμή του δε, θα το φέρει ευθέως αντιπαρατιθέμενο με το Dacia Sandero στις παραπάνω αγορές.

Ωστόσο, η Datsun ξεκαθάρισε ότι το νέο αυτοκίνητό της δεν πρόκειται να εισαχθεί στην ΕΕ, τουλάχιστον στις μεγάλες της αγορές. Για την Ελλάδα, ακόμα τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο, μιας και το καθοδικό σπιράλ της οικονομίας, πιθανώς να εντάξει την αγορά μας στις αναπτυσσόμενες, οπότε θα το δούμε και στους ελληνικούς δρόμους.

Το νέο Datsun θα χρησιμοποιεί τον ίδιο 1.200άρη 3κύλινδρο κινητήρα που γνωρίζουμε από το υφιστάμενο Nissan Micra. Μέρος της ανάρτησης θα προέρχεται επίσης από το Micra, συνδυαζόμενο με στοιχεία από την τωρινή και τη μελλοντική γενιά του μικρού Nissan. Μέχρις στιγμής δεν υπάρχουν σχέδια για τη χρησιμοποίηση κινητήρα ντίζελ.

Η Datsun στοχεύει με το νέο μοντέλο της στην ινδική μεσαία κατηγορία, πλασάροντας το αυτοκίνητο με το σλόγκαν «Ονειρεμένο, Προσιτό, Αξιόπιστο». Η Datsun αποκαλεί η ίδια τον εαυτό της «μια νέα φίρμα για τους ανερχόμενους του 21ου αιώνα».

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube