Έρχονται δύο νέα πρωτότυπα της Citroën

Έρχονται δύο νέα πρωτότυπα της Citroën

Με αφορμή τα 100 χρόνια της, η γαλλική εταιρεία ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις.

Η Citroën γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της και ετοιμάζεται να παρουσιάσει δύο νέα πρωτότυπα στην έκθεση τεχνολογίας VivaTech στο Παρίσι και στην έκθεση Γενεύης αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε στο Twiter η CEO της εταιρείας Linda Jackson.

Το πρώτο πρωτότυπο αφορά το όραμα της Citroën για το μέλλον των αστικών μετακινήσεων. Στις εικόνες teaser μπορούμε να διακρίνουμε λεπτομέρειες από τα LED φωτιστικά σώματα, την έντονη αντίθεση μεταξύ πορτοκαλί και μαύρης απόχρωσης στο εξωτερικό, ένα λουρί ανοίγματος πόρτας και τους καθρέπτες. Αν κρίνουμε από παλαιότερες δηλώσεις εκπροσώπων της εταιρείας το πρωτότυπο μάλλον θα είναι ηλεκτροκίνητο, όμως για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

Citroen Concepts

Το δεύτερο πρωτότυπο, από το οποίο έχουμε μόνο μια εικόνα που παρουσιάζει ένα "πτερύγιο", θα παρουσιαστεί στις 16 Μαΐου στην έκθεση τεχνολογίας VivaTech στο Παρίσι και θα αποτελεί την απόλυτη έκφραση της άνεσης σύμφωνα με τη Citroën. Αυτό το όχημα εικάζουμε πως θα είναι πλήρως αυτόνομο με ένα υπερ-άνετο, τεχνολογικά προηγμένο και πολυτελές εσωτερικό.

Η Linda Jackson αναφέρθηκε επίσης σε καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας που εξελίχθηκαν από γαλλικές startups σε συνεργασία με τη Citroën.

Οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια της Citroën που ξεκίνησαν με έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων στην Retromobile θα συνεχιστούν μέσα στη χρονιά ενώ αναμένονται και επετειακές εκδόσεις των μοντέλων της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube