Έρχεται η Toyota GR Supra Sport Roof με αφαιρούμενη οροφή [video]

Έρχεται η Toyota GR Supra Sport Roof με αφαιρούμενη οροφή [video]

Ένα πρωτότυπο εμπνευσμένο από την Supra τέταρτης γενιάς.

Στην έκθεση SEMA του 2020 που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα, η Toyota θα παρουσιάσει την GR Supra Sport Roof, ένα πρωτότυπο του πισωκίνητου σπορτσκαρ με αφαιρούμενη οροφή. Η ιαπωνική φίρμα δημοσίευσε ένα βίντεο teaser για το πρωτότυπο που περιλαμβάνει ένα αποκαλυπτικό σκίτσο.

Το μοντέλο θα βασίζεται στην Supra Heritage Edition, την ειδική έκδοση που πρωτοείδαμε στην SEMA 2019 με προεκτάσεις στους προφυλακτήρες και τα φτερά, στρογγυλά γραφικά στα πίσω φώτα και μια μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος. Όλα αυτά ήταν εμπνευσμένα από την Supra τέταρτης γενιάς, οπότε η ιδέα για μεταλλική αφαιρούμενη οροφή ήταν η φυσική εξέλιξη της αρχικής υπόθεσης.

Η Sport Roof όπως ονομάζεται θα είναι κατασκευασμένη από σύνθετα υλικά και θα αποτελείται από δύο τμήματα για ευκολότερη αποθήκευσή τους στο χώρο αποσκευών ή πίσω από τα καθίσματα. Δεδομένου του ότι η Toyota GR Supra μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με την BMW Z4, η μετατροπή δεν αναμένεται να προκαλέσει θέματα ακαμψίας, παρόλο που η οροφή θα κοπεί εντελώς, ενώ θα γίνουν και οι απαραίτητες μετατροπές στο πλαίσιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube